Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne smijemo postupiti kukavički kao kod ZERP-a'

Oporba želi da Jandroković još jače pritisne Italiju zbog TV signala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska oporba pozvala je danas ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića na odlučnije postupanje prema Italiji čiji operateri ometaju televizijski signal u Istri, na što im je Jandroković odgovorio da je već uputio pismo talijanskom kolegi Francu Frattiniju i taj problem s tehničke podigao na političku razinu.

Na snažnije zauzimanje za rješavanje tog problema ministra je, za rasprave o Planu usklađivanja zakonodavstva s pravnom stečevinom EU, prvi pozvao Damir Kajin (IDS), upozorivši kako već ima cinika koji tvrde da se Vlada za taj problem nije zainteresirala dok je probleme sa signalom imala Istra, već tek kada se s istim suočila i Dalmacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obje strane složne Mirenje u Saboru: Moramo razbiti famu o Hrvatima koji se samo tuže Slika nije dostupna Ingrid Antičević Marinović otkrila 'Bilo bi me sram da se po meni zove cesta kao po Kalmeti'

Kajin je uvjeren da se rješavanju problema treba pristupiti jačanjem domaćeg televizijskog signala, kao što su, rekao je, to učinili talijanski susjedi Švicarci i Austrijanci.

Ministar mu je odgovorio da je Hrvatska već poduzela niz koraka kako bi riješila problem s talijanskim signalom, da se time bavi Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) koja je uputila više desetaka dopisa nadležnim tijelima u Italiji te pisala nadležnoj međunarodnoj organizaciji.

'Ovako kukavički smo postupili i oko ZERP-a'

Ingrid Antičević Marinović (SDP) ne slaže se s ministrovim stavom da hrvatska diplomacija čini sve kako bi riješila probleme s Italijom, prozivajući resorno ministarstvo da nije reagiralo kada je državni tajnik u talijanskoj vladi javno rekao da su Zadar, Dalmacija i Istra bili i ostali talijanske zemlje.

'Mi svoj ugled kao mala zemlja možemo zadobiti i očuvati jedino principijelnom politikom', poručila je ministru.

Istoga je stava i Boro Grubišić (HDSSB). 'Tako smo kukavički postupili i kod odgode ZERP-a, pa sada naši ribari kukaju zbog minimalnog izlova ribe, tako smo kukavički postupili oko arbitražnog sporazuma sa Slovenijom, u vezi naše brodogradnje, u pitanju opstanka šećerana', istaknuo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene