Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije MVPEI-ja

'Jeremić je zloupotrijebio Josipovićevu izjavu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U MVPEI-ju smatraju da je Jeremić zloupotrijebio izjavu žaljenja koju je Josipović dao tijekom boravka u BiH.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić u svome je govoru u Anconi zloupotrijebio izjavu žaljenja koju je za posjeta Bosni i Hercegovini dao hrvatski predsjednik Ivo Josipović, ocijenilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Jeremić je u srijedu na sastanku Jadransko-jonske inicijative (JJI) govorio o tome da su odnosi Srbije i Hrvatske počeli popravljati i zatim kazao da je Srbija 'također ohrabrena što je u parlamentu BiH izrazio duboko žaljenje zbog toga što je politika koju je vodila Hrvatska pod Tuđmanom ondje izazvala ljudske patnje i podjele'.

'Srbijanska politika na ovaj način zloupotrebljava izjavu žaljenja koju je predsjednik Ivo Josipović dao tijekom boravka u Bosni i Hercegovini', rekao je za Hinu glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun. 'Takva strategija nije neočekivana za MVPEI i znat ćemo na nju odgovoriti', rekao je glasnogovornik.

>> Jeremić: Hrvatska, BiH i Srbija moraju prekinuti začarani krug

Dragun je rekao da su 'svi govornici bili okrenuti budućnosti, zajedničkoj suradnji i integraciji u Europsku uniju osim srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića koji je uglavnom govorio o prošlosti i temama kojima na ovakvim skupovima nije bilo mjesta'. Predsjednik Josipović je u govoru zastupnicima u BiH 14. travnja rekao kako duboko žali što je i Republika Hrvatska svojom politikom u 90-im godinama prošlog stoljeća pridonijela stradanjima ljudi i podjelama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene