456815
456815
456815
456815
456815

U Gorskom kotaru pao snijeg, s autoceste Zagreb - Rijeka dolaze pravi zimski prizori

  • , 11.11.2016., 21:27
  • Autor:
  • komentara

U Gorskom kotaru pao je snijeg. HAK upozorava vozače na oprez prilikom vožnje te na obveznu zimsku opremu.

 
 
 
 
Snijeg kod tunela Vršek (Foto: HAK)
Snijeg kod tunela Vršek (Foto: HAK)

Zbog zimskih uvjeta u Gorskom kotaru zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu i to na sljedećim dionicama:

- autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica,
- DC3 Kikovica-Delnice-Vrbovsko-Zdihovo,
- DC32 Prezid-Delnice,
- DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin,
- DC203 Brod na Kupi-Delnice,
- DC305 Parg-Čabar,
- ŽC5030 Platak-Kamenjek,
- ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak,
- ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo,
- ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje,
- ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine,
- ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk,
- ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja

Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg.

Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se