Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od lica s naslovnice do tjeralice

'Sanader još uvijek najviše štete može zadati trenutnoj Vladi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićenjem Ive Sanadera - Hrvatska će postati prva zemlja u suvremenoj povijesti koja će svog bivšeg premijera poslati iza rešetaka. Mnogi su visoki dužnosnici dosad bili osumnjičeni u regiji, ali nitko nije proveo noć u pritvoru.

Bio je najmoćniji čovjek u državi. Autoritet. Apsolutni vladar. Bivši premijer od lica s naslovnice - u trenu je postao lice s tjeralice. Jučerašnji odlazak iz zemlje - smatra naša sugovornica Ksenija Oletić, stručnjakinja za govor tijela - nije si smio dopustiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Produljen pritvor, pomaknut datum Čeka se nova odluka o datumu Sanaderova izručenja Slika nije dostupna Nova istraga USKOK-a Sanader želi suđenje u Austriji, ne vjeruje u pošteno suđenje u Hrvatskoj

'Jedan bivši premijer koji je dozvolio da se za njim raspisuje tjeralica na taj način zapravo daje do znanja da ne poštuje zakone ove zemlje koju je na neki način i sam stvarao', rekla je Ksenija Oletić, stručnjakinja za govor tijela.

Ivo Sanader, imao je uočljivi profil, specifičan stil i autoritativan način vladavine. Posljednjih mjeseci doveo se u situaciju da ga traži policija, a da on sms-om traži odvjetnike. I to iz inozemstva.

'Ja mislim da zapravo Ivo Sanader koji će prije ili kasnije zapravo biti sproveden u pritvor najviše štete još uvijek može napraviti trenutnoj vladi. On će se vrlo vjerojatno braniti na osnovi političkog progona, jer to na neki način je njegova vlada. To su ljudi koje je on stvarao', rekla je Ksenija Oletić.

Cijelo je vrijeme odavao dojam nezabrinutog čovjeka, kojeg su se svi bojali - posljednjih mjeseci imao je nekoliko posve netipičnih poteza što je zabrinulo i njegove nekadašnje prijatelje.

'Vrsnom teatrologu i komunikatoru polje se sužava'

'Dakle, HDZ se njega na tolik način bojao da su pred njima zaključavali dvorane da mu ne omogućavaju da javno govori, jer znaju da je u tome vješt', kaže Ksenija Oletić.

Pod vodstvom iste te stranke - Ivo Sanader danas je i uhićen. Poruke će moći slati samo preko odvjetnika. A za vještog komunikatora i teatraloga - kako ga opisuju stručnjaci - polje mu se sužava.

'Ako se odluči govorit u onoj sobici koju smo svi vidjeli preko medija kako to izgleda - u USKOK-u - on će odgovarati na pitanje istražitelja, tamo nema javnosti koju bi on uvjeravao', rekla je Ksenija Oletić.

A istražitelje ne zanima neverbalna komunikacija, već samo činjenice. Nije volio priznavati poraz, volio je medijsku pozornost i njegovao imidž pobjednika. Danas kao da se sve to okrenulo protiv njega.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene