Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bura u Saboru

Premijer izbjegao raspravu o proračunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je imao vremena za uskršnja jaja, protokole i druženja s nekim koalicijskim partnerima, premijer nije našao vremena za rebalans proračuna. Pravdanje štednje i bitku s oporbom, ali i partnerima prepustio je, kaže, svojim najboljim ljudima.

Gdje je Ivo Sanader kada se raspravlja o kriznom proračunu? Zašto se boji zastupnika pitanja su koja cijeli dan dominiraju Markovim trgom. ' Premijer uspješno cijeli dan, kao mačak oko vruće kaše zaobilazi ovaj sabor', rekao je Zvonko Mršić iz SDP-a. 'Trebao bi Sanader govoriti. A znate zašto ne govori - jer je na predizbornom skupu u Sisku. Troši novac poreznih obveznika na predizborne skupove i obećanja', kaže Slavko Linić.

Pročitajte i ovo Sabor 77 za i 42 protiv Hrvatski sabor izglasao proračun za 2024. Slika nije dostupna Afera Medikol Zaposleni imaju 18.050 razloga znati kuda ide njihov novac

'Premijer Sanader nije pobjegao ni ovo mu nije radno mjesto za razliku od nekih drugih predsjednika koje vidimo svaki pristupni mjesec, a ne godinu', bio je odgovor Luke Bebića, predsjednika Sabora. Nešto je trulo u državi, čulo se u Saboru.

'Nemojte mi to spominjati. Ja sam zbog toga, nešto je trulo, dobio trinaest mjeseci, ali sam rekao da je trulo u Jugoslaviji', rekao je Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora. A truli je rebalans tvrdi oporba. 'Što ne valja od početka, s vremenom se ne popravlja', rekao je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a. Vlada se pravda. 'Ovaj rebalans proračuna i cijela politika Vlade je borba za očuvanje svakog radnog mjesta', smatra Ivan Šuker, ministar financija.

'Ovo je borba za radna mjesta u javnom sektoru i njih treba čuvati, ali taj sektor ne stvara bogatstvo ne stvara vrijednosti to se radi u privatnom sektoru.', rekao je Milanović. Rebalans će, poručio je Šuker, spriječiti i rast kamata na stambene kredite. Obećao je i kako novih poreza neće biti. 'Je li u ovom trenutku hrvatsko gospodarstvo, jesu li hrvatski građani spremni prihvatiti još jedno porezno opterećenje. Odgovor HDZ-a i koalicijskih partnera je NE!', kaže Šuker.

No HDZ-u nisu svi koalicijski partneri isti. Manjine su ljute jer je HSS dobio više. Sebičnost nigdje ne vodi poručuje Pupovac. Neće poduprijeti rebalans dok Vlada ne vrati novac za povratnike. A uzeti kaže može od poticaja za poljoprivredu. Sanader ne strahuje, poručuje kako bez obzira na manjinske glasove u Saboru za izglasavanje rebalansa proračuna ima dovoljno ruku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene