Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Slučaj 'Veliki Maestro'

Peša prvi put viđen na tajnim USKOK-ovim snimkama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tajnim snimkama kojima USKOK potkrepljuje korupcijsku optužnicu u slučaju 'veliki maestro' danas je prvi put viđen i drugooptuženi potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Robert Peša u razgovoru s dvojicom USKOK-ovih pouzdanika i svojim kolegom iz Fonda Josipom Matanovićem.

S Matanovićem te pouzdanicima Mihailom Mošnogorskim i Joškom Kuzmanićem, u čijoj je torbici sakrivena kamera kojom su sačinjene snimke, Peša razgovara o projektu Ciglane Nin, odnosno pogodovanju ruskim investitorima kako bi na zemljištu nekadašnje tvornice izgradili kompleks luksuznih apartmana.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

No, nakon prikazane snimke Pešina odvjetnica Višnja Drenški Lasan još jednom je zatražila da se bivšeg potpredsjednika HFP-a pusti iz pritvora, ističući da u krunskom dokazu protiv njega nije bilo riječi ili gesta koje bi upućivale da je tražio novac za neke nezakonite radnje.

Sud, međutim, to nije prihvatio, kao ni zahtjev za povratak 20 tisuća eura koje su iz Pešinog stana oduzete tijekom istrage i položene u sudski trezor. Prikazana je i snimka Matanovićevog sastanka s pouzdanicima te Rusom zainteresiranim za privatizaciju hotela u Podgori i Živogošću.

Za tu je privatizaciju, prema tvrdnjama iz optužnice, Matanović kao i za projekt u Ninu najprije trebao primiti 50 tisuća eura za 'troškove', a u konačnici i postotak od posla vrijednog desetke milijuna eura.Osim za malverzacije s prenamjenom u Ninu i prodajom hotela Matanović, Peša te još šestero optuženih terete se i za nepravilnosti u pretvorbi Osječke pivovare i procjeni zemljišta Badela.

Osim za primanje i davanje mita, USKOK ih tereti za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene