Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandićev odvjetnik

'To se napravilo da se skine fokus sa suđenja u Njemačkoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vi jako dobro znate o čemu se radi jer više o tom suđenju nitko ne piše. Ja sam danas u to potuno uvjeren, rekao je Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik.

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zastupa odvjetnik Krešimir Krsnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi idu u pritvor Bandić u Remetincu! Pripuz će biti pušten kad uplati jamčevinu Slika nije dostupna Bandić na vrhu? VIDEO Velika USKOK-ova istraga: Kako je sve bilo organizirano?

'Ovo su faze izvida. Naravno da smo pametniji nego jučer, danas je apsolutno jasno, barem meni kao branitelju, o čemu se radi, pogotovo što je bilo tempirano hapšenje, apsolutno bespotrebno. Danas je jasno zašto se to napravilo. Vidite kolko vas ima. To se napravilo zato da se skine fokus sa jednog puno važnijeg suđenja koje se vodi u Njemačkoj. Vi jako dobro znate o čemu se radi jer više o tom suđenju nitko ne piše. Ja sam danas u to potuno uvjeren. S druge strane, ja se vama ne mogu podjeliti, a vrlo rado bi podjelio informacije, barem iz ove faze sada. Pa kad saznate zapravo zbog čega je osnovana sumnja, bit će vam jasno da sam ja u pravu', rekao je u ponedjeljak Bandićev odvjetnik.

AKCIJA U GRADSKOM POGLAVARSTVU: Policija u društvu Bandića pretražila njegov ured i službene automobile

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uhićen je u nedjelju i nije jedini. Gotovo je 19 osoba koje su na listi osumnjičenika za djela iz gospodarskog kriminaliteta i mahom je riječ o ljudima iz poglavarstva i Holdinga.

Ljubičić će se aktivno braniti

Oko 15 sati u policijskom vozilu na ulazu u Uskok zapažen je predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, jedan od najbližih suradnika uhićenog gradonačelnika Milana Bandića koji je oko 14.30 sati odvezen iz garaže Gradskog poglavarstva gdje je policija od jutra pretresala službene prostorije.

Ljubičić je, poput ostalih u Gajevu dovezen u policijskim neoznačenim vozilima zatamljenih stakala. Njegov odvjetnik Veljko Miljević kazao je dolazeći u Uskok oko 15,30 sati da Ljubičić čeka ispitivanje te da će iz pouke o pravima doznati inkriminacije u cijelosti.

'Onda ćemo vidjeti kakvu ćemo obranu iznositi. U svakom slučaju će biti poricanje djela, to smo još jučer vidjeli prema onoj pouci koja nam je uručena prije prve službene radnje PNUSKOK-a. Ako je ova pouka o pravima identična, a trebala bi biti očito je da ćemo poreći djelo, jer s takvom inkriminacijom Ljubičić nema nikakve veze', kazao je Miljević.

Miljević je rekao jkako očekuje da će se njegov klijent aktivno braniti i negirati ono što mu se stavlja na teret, među ostalim da je pogodovao pri zapošljavanju. Objasnio je da Ljubičić po ustroju Holdinga ne može utjecati na ono za što ga se optužuje.

'Ne postoji strah od dokumentacije'

U nedjelju je uhićen i vlasnik CIOS-a Petar Pripuz. U Centru za reciklažu CEZAR - CIOS pretraga je počela u 6 ujutro.

'Završena je pretraga, izuzeli su sve što su htjeli i ne postoji nikakav strah od dokumentacije koja je oduzeta, radovali bi me kada bi svi oni pogledali dokumentaciju, a tada bih bio siguran da se nikakva radnja više neće događati u odnosu na gospodina Pripuza, međutim, bojim se da zbog kratkoće vremena ne mogu očekivati neke rezultate u tom smjeru i nadam se da će se procedura nastaviti u skladu s dosad uobičajenim načinom', rekao je Mate Matić, odvjetnik uhićenog Petra Pripuza.

Mihaljević se branio šutnjom

Pred novinare je prvi izašao odvjetnik Vladimir Terešak koji zastupa vlasnika tvrtke Bramgrad projekt Branka Mihaljevića. Terešak, koji je na suđenju u slučaju Fimi media bio predstavnik HDZ-a, potvrdio je da je Mihaljević osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti, dok je njegova tvrtka 18 okrivljena kao pravna osoba.

'Detalje zahtjeva za istragu vidio nisam samo pouku o pravima. Dakle u ovom trenutku ne mogu govoriti o činjenicama koje mu se stavljaju na teret. No, u globalu se radi o zamjeni zemljišta s gradom Zagrebom', kazao je Terešak. Dodao je da se Mihaljević branio šutnjom, odnosno da nije želio iznositi obranu prije uvida u spis, što će im navodno biti omogućeno tek za dva do tri dana.

Pojasnio je i da bi osumnjičenici za koje Uskok zatraži istražni zatvor sutra trebali biti dovedeni pred suca istrage.

Ines Bravić iznosila aktivnu obranu

Za razliku od Mihaljevića tzv. aktivnu obranu iznosila je zamjenica pročelnice Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić. Njen odvjetnik Jozo Mimica kazao je da je Bravić osumnjičena za zlouporabu položaja, no detalje nije želio otkriti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene