Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Facebook

Sanader: 'Nema satire s nacističkim obilježjima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Ivo Sanader izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića ocijenio je veoma opasnom. Milanović je prikazivanje fotomontaže Sanadera u nacističkoj uniformi na internetskoj Facebook grupi predsjednika Foruma mladih dubrovačkog SDP-a nazvao satirom.

'Mislim da je to vrlo opasna izjava', rekao je Sanader na Hrvatskom radiju. Istaknuo je da se s demokracijom ne može igrati tako da se veliča totalitarizam te da 'nema satire ni igranja s kukastim križem, nacističkim ili ustaškim obilježjima'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važan pomak Šuica poručila: ''Glasanje treba biti dopušteno i mladima od 16 i 17 godina'' Andrej Plenković Resurs budućnosti Zašto Hrvatska propušta iskoristiti naftu 21. stoljeća? ''Razloge zaostanja treba tražiti u nedostatku političke volje vladajućih''

'Sve ono što se događa na Facebooku s tim nacističkim obilježjima, to nije protiv premijera, to je protiv demokracije u Hrvatskoj', rekao je Sanader, ističući kako osobno nema ništa s postupanjem policije u tom slučaju. 

'Bio sam izvan zemlje, nisam imao pojma o tome', kazao je je premijer, koji je za slučaj čuo nakon konferencije za novinare SDP-ovca Ranka Ostojića u Splitu. 

>> 'Klečakove izjave pokušaj su politizacije rada policije'

>> Policija tvrdi da je sve po zakonu

>> 'Klečak je priveden jer je kritizirao Sanadera'

>> Sanader prikazan kao nacist, Nikša Klečak nije kriv

Naglasio je i da je policija depolitizirana još u njegovu prvom premijerskom mandatu te da će ona 'raditi svoj posao, neovisno o tome što misli premijer ili bilo koji drugi ministar'.

Iako smatra da svatko na internetu ima pravo iznijeti svoje mišljenje, Sanader je istaknuo kako se ne može tolerirati propagiranje totalitarnog sustava, 'pogotovu kad dolazi od bilo koje stranke u Hrvatskoj, a naročito od onih koji za sebe kažu da su uvijek bili antifašisti, kao što smo svi mi to uvijek bili'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene