Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je represija'

'Klečak je priveden jer je kritizirao Sanadera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić danas je oštro osudio policijsko privođenje predsjednika Foruma mladih SDP-a u Dubrovniku Nikše Klečka, ocjenjujući takav postupak policije kao represiju zato što je na mrežnim stranicama Facebooka kritizirao premijera Ivu Sanadera.

'Nedopustivo je privođenje u policiju, pretres kuće i oduzimanje računala predsjednika dubrovačkog Foruma mladih i to samo zbog toga što je na mrežnoj stranici Facebooku kritizirao premijera Sanadera', izjavio je Ostojić na konferenciji za novinare u Splitu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sada iznosi 7,3 milijardi kuna Proračun Zagreba teži za 300 milijuna kuna Slika nije dostupna Gradonačelnikova poruka Bandić: Zagreb ima bolje parkove nego London!

>> Sanader prikazan kao nacist, Klečak nije kriv

>> Na policiji zbog Facebooka o Sanaderu!

Ostojić smatra kako ljudi, bez obzira na to jesu li pripadnici neke stranke, imaju pravo slobodno izražavati svoje stajalište na Facebooku.

'Držim da je to (Facebook) mjesto gdje ljudi mogu demokratski sučeljavati svoja stajališta. Vrlo je loša poruka ako se protiv bilo koga na taj način bez ikakve zakonske osnove i bez utemeljenja provodi policijska represija', izjavio je Ostojić, dodajući kako je takvo ponašanje policije neprihvatljivo.

Smatra kako je postupak prema Nikši Klečaku zapravo poruka da se zaustavi izražavanje stajališta na Facebooku.

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Davor Bernardić priopćio je danas da se na takav način ne pridonosi 'vraćanju poljuljanog povjerenja građana u policiju'.

U otvorenom pismu ravnatelju policije Vladimiru Faberu, u povodu privođenja predsjednika SDP-ova Foruma mladih Dubrovnika, Bernardić pita kako se to uklapa u najavljenu depolitizaciju policije?

'Željeli bismo vidjeti privedene nasilnike, lopove, silovatelje, ubojice, pripadnike organiziranog kriminala koji ugrožavaju sigurnost građana, a ne privođenje nedužnih građana zbog verbalnog delikta', stoji, uz ino, u otvorenom pismu.

Nikša Klečak jučer je bio priveden na obavijesni razgovor, prema izvješću PU dubrovačko-neretvanske, zbog provjere je li kreirao grupu na Facebooku na kojoj je objavljena fotomontaža premijera Ive Sanadera s fašističkim obilježjima. Policija je utvrdila da Klečak nije kreator grupe na kojoj je objavljena sporna fotomontaža.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene