Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalazi vještaka

Na suđenju za ubojstvo Pukanića vještačenje telefonskih poziva i kontakata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje optuženima za ubojstvo novinara Ive Pukanića nastavljeno je svjedočenjem telekomunikacijskog vještaka Miroslava Baće, autora neovisnog vještačenja napisanog na čak 750 stranica.

Riječ je o vještačenju telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka, ali i ubijenoga novinara i suvlasnika tjednika Nacional. Osim osoba s kojima su optuženici razgovarali, vještačenjem se otkrivaju i mjesta na kojima su se nalazili u trenutku poziva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv Slika nije dostupna Tko je Joca Amsterdam?

Nakon što je ukratko opisao metodologiju kojom je ulazio u trag mobitelima, vještak je počeo odgovarati na pitanja odvjetnika šestorice optuženika, što će trajati i u poslijepodnevnom nastavku ročišta. Potom bi, najvjerojatnije sutra, svjedok trebao odgovarati na pitanja USKOK-a.

 

>> Slučaj Pukanić: Dovršeno novo telekomunikacijsko vještačenje

>> Balističar: Gudurić je i po mraku snajperom mogao likvidirati Pukanića

Analizom komunikacije optuženika USKOK pokušava dokazati da su se tijekom priprema ubojstva mobitelima intenzivno dogovarali i kretali u blizini Pukanićeve redakcije i stana. Obrana, pak, želi ukazati na brojne nelogičnosti u vještačkom nalazu.

Za ubojstvo Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića USKOK tereti Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića. On je optužen kao veza sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je atentat navodno platio 1,5 milijuna eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene