Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakasnila platiti alimentaciju suprugu

Majka mora u zatvor zbog alimentacije za kćer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da pravo i pravda nisu jednaki pojmovi uvjerili smo se u Vukovaru. Sonja Vidaković osuđena je na 10 mjeseci zatvora zbog toga što je bivšem suprugu zakasnila platiti dug za alimentaciju. Sud nije uzeo u obzir činjenicu da je Sonja dug uplatila čim se zaposlila te da njezina kćer već tri godine živi s njom, a ne s ocem.

Sonju smo zatekli u podstanarskom stanu kako pakira stvari. Sonja ne ide na odmor, već u zatvor. Država nema milosti za ženu koja je dva mjeseca nakon sudskog roka platila dug za alimentaciju. 'Nikad nisam rekla da ne želim ili da ja svojoj djeci ne dam nešto. Samo nisam bila u mogućnosti da to ispunim. Čim sam bilo koju mogućnost stekla ja sam to ispoštovala i isplatila', priča kroz plač Sonja Vidaković, osuđena majka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sud rekao mišljenje Majka otišla s društvom u provod i sina s invaliditetom ostavila samog kod kuće: "Imao je opekline od sunca, ubode i bio je uplašen" Slika nije dostupna Slučaj privukao pozornost Ministarstva Majci odgođen zatvor zbog alimentacije

Nakon brakorazvodne parnice Sonja je ostala bez imovine. U isto vrijeme ostala je i bez posla. Prvi stalni posao dobila je tek u svibnju prošle godine. '1. srpnja isplatila sam svih 35 tisuća kuna. Novac sam skupljala svakako. Otišla sam u dozvoljeni minus. Poslodavac mi je veću sumu novca posudio. Od susjeda s kojim sam dobra sam posuđivala', kaže dalje Sonja.

Iako je platila dug, Sonja će u zatvor. Da apsurd bude veći, njezin bivši suprug ne plaća alimentaciju za kćerku koja već tri godine živi s majkom. Sonji su pune oči suza jer svojoj odlikašici neće doći na maturu. Zbog zatvora prijeti joj i otkaz.

'Sve propada. Ja ostajem socijalni slučaj. Ni država ne dobija ništa s tim. Moje dijete gubi možda najviše'. Jednim potezom pera država ne samo da Sonju šalje u zatvor, već i njezinu kćerku u dom za nezbrinutu djecu. 17-godišnja djevojka ne želi živjeti s ocem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene