Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivana Ivanda sa Zagrebačkog Velesajma

ZAGREB KAO USPUTNA POSTAJA Izbjeglice se registriraju i odmah odlaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Velesajam u petak je bio dijelom i prihvatilište izbjeglica.

Ministrica Vesna Pusić tijekom dana izjavila je kako je za sada samo jedna osoba zatražila azil u Hrvatskoj, a većina ih želi nastaviti putovati, i to prema Njemačkoj. Vlakovima su i u Zagreb tijekom dana stigle nove izbjeglice, s kojima je Ivana Ivanda, reporterka Dnevnika Nove TV, provela dan na Zagrebačkom Velesajmu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon objavljene snimke BBC-jeve kamere slovenskoj policiji otkrili izbjeglice Slika nije dostupna Migranti i dalje prelaze granicu kod Tovarnika DRAMATIČNO NA GP HARMICA Slovenska policija intervenirala suzavcem, pristiže sve više izbjeglica

UŽIVO: Izbjeglička kriza u Hrvatskoj

Nešto više od tisuću ljudi stiglo je u petak tijekom dana na Zagrebački Velesajam, izbjeglice su to koje su prije dva, tri dana stigle iz Tovarnika, najprije na željeznički kolodvor, pa su ih prebacili autobusima u Zagreb. Tamo su cijeli dan, gdje su obavili registraciju i pretrpjeli velike gužve. policija ih je propuštala jednog po jednog, gdje su nakon što su dali svoje podatke i nakon što su evidentirani da su bili na teritoriju Republike Hrvatske, zapravo slobodni ljudi. Na Zagrebačkom Velesajmu su oni koji žele odmoriti mogli ući u hangare gdje ih je dočekalo više od tisuću kreveta, suhi obrok, voda i higijenske potrepštine, kao i mobilni tuševi.

Dirljive poruke izbjeglica: 'Cijela Hrvatska nam želi pomoći, ali nitko ne može učiniti ništa'

Čini se da je tijekom dana osnovnih potrepština bilo dovoljno, a valja napomenuti da je već u četvrtak do Zagrebačkog Velesajma stiglo oko 500 ljudi, ali ih je prespavalo samo 50, jer su se ostali zaputili prema Sloveniji. Tamo ih je dočekala policija i zatvorena granica. U petak će, čini se, prespavati samo 100-tinjak izbjeglica, i to samo zato što još nisu uspjeli dovršiti registraciju. Svi su se ostali već tijekom dana zaputili na granicu sa Slovenijom.

Izbjeglicama su na ZV bile na raspolaganju i tri liječničke ekipe, te Hitna medicinska pomoć. Policija sve nadzire, a policija i grad Zagreb su organizirali autobuse koji je izbjeglice odveo do najbliže granice sa Slovenijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene