Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatsko školstvo

FOTO Pogledajte u kakvim uvjetima rade ovi školarci i profesori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na redakcijski mail dobili smo fotografiju o lošim uvjetima u kojima moraju raditi profesori i učenici srednje škole u Sesvetama. Znate za slične slučajeve? Šaljite nam fotografije na moj.report@novatv.hr.

U srednjoj školi u Sesvetama prokišnjava krov, a učenici su prisiljeni imati nastavu u učionici koja prokišnjava, okruženi plastičnim kantama.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Matea Gluhinić Javio se otac "Potraga je obustavljena": Pronađene majka i jednomjesečna beba za kojima se tragalo tri dana

Ukoliko imate probleme u vašoj školi i morate raditi u neprikladnim uvjetima šaljite nam fotografije i informacije na moj.report@novatv.hr uz naznaku 'Moja škola'. Prostorije zgrade dijele učenici dviju škola, tehničke Srednje škole Jelkovec i Gimnazije Sesvete. Nastava se unatoč prokišnjavanju i dalje odvija. Kako nam je rekao ravnatelj gimnazije, Slavko Ivanković, u jednoj od prostorija procurila je voda s krova, dok u dvije ima malo vlage.

U Šibeniku zbog poledice nema nastave

Problem je, kaže, stari krov. Izgrađen je 1990. godine i pokriven je šindrom, a sve je, tvrdi, napravljeno nestručno od prvog dana. Problema s vlagom i curenjem imali su i prije, a današnji problem vjerojatno je posljedica onoga što se događalo 11. studenog prošle godine kada je jaki vjetar parao šindru, tvrdi ravnatelj. 'Mi smo to sanirali, pokrpali što se moglo. Sada je pao snijeg, počeo se topiti i procurilo je', objasnio je.

Krpanjem se problem rješava privremeno, međutim malo veća vremenska nepogoda obično dovodi do novih problema.

Bura puhala i do 235, olujni sjeverac 95 km/h: Na muškarca palo stablo i ubilo ga!

U školi se nadaju da će problem starog krova uskoro trajno riješiti. Naime, ušli su u program energetske učinkovitosti koji bi im trebao omogućiti sanaciju. Kada će se to dogoditi? U školi ne znaju odgovoriti na ovo pitanje. Iako su se nadali da će radovi već početi, od Grada ne dobivaju povratnu informaciju. Snimili su i poslikali sve elemente, napravili što su trebali - i sad čekaju.

'Šindra je svoje dala. Škola treba novi krov', kaže ravnatelj. Dok im se ne javi Grad ne preostaje im ništa drugo nego nadati se da će ih barem vrijeme poslužiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene