Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sinoć padao snijeg

U Šibeniku zbog poledice nema nastave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastava je otkazana i u srednjim i osnovnim školama oko kojih se posipa sol i čisti led. Još se ne zna hoće li biti nastave u popodnevnoj smjeni.

Zbog poledice je otkazana nastava u jutarnjoj smjeni u osnovnim i srednjim školama u Šibeniku, izvijestio je grad na svojim stranicama.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi

Tijekom dana obavijestit će hoće li se održati nastava u popodnevnoj smjeni. Oko škola posipa se sol i čisti led.  Od utorka navečer u gradu se kontinuirano čiste prometnice, a pojačano se čisti i u krugu bolnice.

Kako javlja Šibenik.in, nakon šibenskog gradonačelnika, odluku o otkazivanju nastave donio je i župan i to za sve srednje i osnovne škole u županiji. Naime, zbog snijega i poledice ne prometuju autobusne linije iz Knina i Drniša. 'Stoga nema smisla održavati nastavu znajući da dobar dio učenika ne može doći do škole', poručili su iz Ureda župana.

Slabi snijeg u unutrašnjosti

U unutrašnjosti zemlje pada mjestimični slabi snijeg. U gorju se tijekom prijepodneva očekuje postupno razvedravanje, poslijepodne se očekuje u većem dijelu središnje i istočne Hrvatske, a navečer u Podravini i Međimurju, izvijestio je DHMZ.

FOTO Snijeg zabijelio Dalmaciju: Pao na Braču, u Šibeniku, Dalmatinskoj zagori...

Srijeda će na Jadranu biti djelomično sunčana, a vrijeme će u južnoj Dalmaciji i na dubrovačkom području do sredine dana biti oblačnije uz mjestimičnu kišu i sporadičnu grmljavinu. U Konavlima će biti susnježice.

U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, a na Jaranu slaba i umjerena bura. Temperature će se u unutrašnjosti kretati od -3 do 0, a na Jadranu većinom od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih. Navečer će osjetnije zahladiti.

Četvrtak će biti većinom oblačan. Jutro će u unutrašnjosti zemlje biti vrlo hladno, a danju će biti toplije pa će uz snijeg mjestimice padati kiša. Na Jadranu će padati kiša i puhati jako i olujno jugo.

Oprezno u prometu

'Zbog niskih temperatura moguća je poledica pa vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da ne kreću na put bez zimske opreme', upozoravaju iz HAK-a.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene