Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Vodicama

Uhićen bjegunac Ivan Makijanko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvorenik Ivan Makijanko koji je pobjegao iz zadarskog zatvora lociran je na području Vodica, a ubrzo i uhićen.

Ivana Makijanka (22), bjegunca iz zadarskog zatvora, policija je opkolila u Vodicama, a potom ga nakon dva i pol sata pregovora - uhitila. Policiji je, doznaje se, predao i pištolj koji je nosio sa sobom. Neslužbeno se doznaje da je bjegunac uspio probiti policijsku blokadu u Njivicama, ali ga je dočekala druga na rotoru u Vodicama.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Slika nije dostupna POLICIJSKE (NE)ZGODE Pobjegao policiji iz vozila, jedva ga uhvatili, sad mu je određen pritvor zbog opasnosti od bijega

Policija je bjegunca koji se tijekom cijelog dana oglašavao na društvenim mrežama gdje je odavao dojam da se nalazi u Zagrebu, uhitila u18:42 sata.

Trenutačno se nalazi u prostorijama prometne policije u Vodicima, gdje će biti kriminalistički obrađen. Policajci će ga sprovesti u zatvor u Zadru, a nakon toga će ga uprava za zatvorski sustav odvesti u bolnicu u Zadar. Postoji mogućnost da ga odvedu u zatvorsku bolnicu u Zagrebu gdje će prvo utvrditi u kakvom je zdravstvenom stanju.

Zdravstveno stanje bjegunca teško, zbog loma vratnog kralješka.

Mladi bjegunac se predao nakon pregovora s policijom, koja ga je okružila na Jadranskoj magistrali kod skretanja za Vodice. Više od dva sata mladić je sjedio u automobilu, a tražio je i nazočnost novinara. Priveden je do okončanja obrade, a potom će biti vraćen u zatvor.

Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor rekla je ranije danas da je prisilno zaustavljen automobil u kojem je, kako pretpostavljaju, bjegunac iz zadarskog zatvora.

Policija je već ranije potvrdila da je Jadranska magistrala na ulazu u Vodice zatvoren, a policajci su ondje u pancirkama.

Neslužbeno se doznaje da se želio predati tijekom popodneva.

Upravitelj zatvora o bijegu zatvorenika: 'Nije bilo propusta!'

Pobjegao prošlog tjedna

Ivan Makijanko, prošlog je tjedna pobjegao iz zadarskog zatvora, a na Facebooku je novinarki Zadarskog lista napisao da se nad zatvorenicima iživljava policija.

Makijanko se u zatvoru onesvijestio, a s prelomom kralješka dovezen je bolnicu. Nakon što se probudio, skočio je kroz prozor, pet metara od zemlje. Ozlijeđen je trčao 500-tinjak metara, a potom ukrao skuter kojim je sat vremena vozio do Biljana Gornjih u blizini Benkovca. Ondje je ukrao Audi A4 u kojem je bio ključ u bravi.

U zatvoru zbog razbojništva

Ravnatelj zadarskog zatvora Denis Skitarelić rekao je kako je odbjegli zatvorenik u kaznionicu stigao krajem srpnja zbog razbojništva, a tamo je dobio i određena zaduženja te da s njim nije bilo nikakvih problema.

Na pitanje je li bilo dovoljno da zatvorenika u bolničkoj sobi čuva jedan policajac, ravnatelj zatvora odgovara kako nije bilo potrebe za više s obzirom na okolnost, puknuće kralješka i nošenje ovratnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene