Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'S njim nije bilo problema'

Upravitelj zatvora o bijegu zatvorenika: 'Nije bilo propusta!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijeg zatvorenika Ivana Makijanka, komentirao je Denis Skitarelić, ravnatelj zatvora iz kojeg je zatvorenik pobjegao. Kaže da nije bilo propusta.

Upravitelj zadarskog zatvora Denis Skitarelić rekao je kako je dosadašnje ponašanje zatvorenika Ivana Makijanka od 23. srpnja do bijega bilo iznimno korektno te da s njim nije bilo problema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokušaj bijega Drama u Remetincu: Zatvorenik razbio prozor i skočio s prvog kata, bio je potpuno krvav Slika nije dostupna Drama u Vodicama Uhićen bjegunac Ivan Makijanko

S njim se kontinuirano razgovaralo i nije postavljao nikakve zahtjeve, napomenuo je Skitarelić.

Dodaje kako je Makijanko na dan bijega u 17:25 naglo izgubio svijest, bila je pozvana Hitna pomoć i spašen mu je život. U 18:15 sati došao je sebi u bolnici, a sva dokumentacija o tome proslijeđena je upravi za zatvorski sustav.

Bjegunac iz zadarskog zatvora: 'Pobjegao sam zbog iživljavanja nad zatvorenicima!'

'Odgovornost svog službenika ne vidim, a ministarstvo pravosuđa će ocijeniti je li bilo propusta, mada ja kao upravitelj ne vidim propuste', kaže Skitarelić.

Na pitanje je i bilo dovoljno da zatvorenika u bolničkoj sobi čuva jedan policajac, ravnatelj zatvora odgovara kako nije bilo potrebe za više s obzirom na okolnost, puknuće kralješka i nošenje ovratnika.

'To je bilo logčno i tako bi postupili idući puta. Prozor je bio visok 5 metara. Sretni smo što se zatvoreniku nije ništa desilo', rekao je Skitarelić.

Makijanko se navodno žalio na iživljavanje nad zatvorenicima, a ravnatelj kaže kako je to neobično u moderno doba. 'Neobično je da se ikoga maltretira', zaključuje Skitarelić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene