Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakašnjela reakcija

30 dana nakon uvođenja mjera, pomaka nema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije 4 tjedna predstavljene su Vladine mjere koje bi zemlju trebale izvući iz krize. Vlada tvrdi nemamo izbora, moramo provoditi bolne rezove. Istraživanja govore da građani mjere ocjenjuju zakašnjelima.

Čini se da povratka nema, jedni porezi dolaze, drugi odlaze, a skupinama kojima je godinama davala, Vlada sada počinje uzimati i uzimat će i dalje. Neke mjere su napokon stigle, ali još uvijek ništa konkretno. Prvo su na red došli invalidi i ukida im se besplatna cestarina. Već idućeg dana Vlada povlači odluku i izuzima 100 postotne invalide. HDZ-ova je vlada u sedam godina državnu potrošnju povećala do neslućenih granica, a sada je mora rezati.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Slika nije dostupna Bez rokova Vlada donijela mjere, ali se bavi sama sobom

'Hrvatska nije na putu kao Grčka', tvrdi ministar Šuker uporno, no istina je da nismo niti na putu oporavka. To premijerku, međutim, ne sprječava da svima prijeti otkazima pa je tako otišao prvi čovjek Petrokemije. Isplatio je potpisani regres, a sljedeći je bio šef HERE. Povećao je cijene struje, a Vlada tvrdi 'nismo znali'. Onda je došao novi smjer i novi porezi. U prosjeku 50 kuna dobit će radnik s prosječnom plaćom. Novi porezi na plaće, ali i ukidanje manje stope kriznog poreza, obilježili su prvih 30 dana.

Naravno, otpora će biti, a saveznici će nestajati, dok premijerka Kosor tvrdi kako svoj program Vlada ne može sama iznijeti na svojim leđima. U prvih 30 dana počelo je spajanje bolnica, za 10 posto bit će manje povlaštene mirovine iznad 3.500 kuna, a 250.000 državnih službenika i namještenika ovog bi tjedna trebalo ostati bez regresa. Već sutra, oni koji gube, prijete tužbama. Za većinu građana prema istraživanju Nove TV ove mjere dolaze sa zakašnjenjem, no Vlada i premijerka ne posustaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene