Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorili je ministri Pankretić i Dragin

Vindija u Srbiji otvorila tvornicu za proizvodnju mesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska prehrambena tvrtka Vindija otvorila je u Plandištu u Srbiji novu tvornicu za proizvodnju mesa, vrijednu više od 12 milijuna eura.

To je prva tvornica varaždinskog Poslovnog sustava Vindije koja počinje sa radom na području Srbije. Vindija je kupila tvornicu u Plandištu u Vojvodini u siječnju ove godine te je odmah pristupila rekonstrukciji objekta, rezultat čega je suvremena tvornica mesnih proizvoda koja zapošljava 160 djelatnika. 'Nakon proizvodnog širenja unutar Hrvatske, logično je uslijedio i iskorak u regiju, koji ujedno predstavlja i naš najučinkovitiji antirecesijski plan', istaknuo je generalni direktor Poslovnog sustava Vindija Dragutin Drk.

Pročitajte i ovo Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

Drk je izrazio zadovoljstvo što je dolazak Vindije u Srbiju dobio snažnu potporu srbijanskih lokalnih i državnih vlasti te gospodarstvenika. Tvornicu su otvorili hrvatski i srpski ministri poljoprivrede Božidar Pankretić i Saša Dragin koji su se založili za daljnje jačanje gospodarske suradnje te nove investicije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene