Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi motor i paketi opreme za Mercedes-Benz C klasu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes-Benz je objavio da će C klasa dobiti niz poboljšanja među kojima valja spomenuti nove pakete opreme te novi štedljivi 1.6-litreni benzinski agregat.

Mercedes-Benz objavio je da da su osvježili C klasu te da se od sada spomenuti automobil može naručiti sa novim paketima opreme kao i sa novim štedljivim motorom. C klasa od sada je dostupna sa paketi opreme pod nazivom Executive SE, AMG Sport i AMG Sport Plus.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Citan – novo gospodarsko vozilo Mercedes-Benza Slika nije dostupna Luksuzni kompaktni automobil Nova Mercedes-Benz A-klasa

Executive SE po novome je početni paket u osvježenoj ponudi za C 180 BlueEFFICIENCY, C 200 BlueEFFICIENCY i C 220 CDI BlueEFFICIENCY u limuzinskoj i karavanskoj formi. Novi paket opreme uključuje sportsku rešetku hladnjaka, nove 16-inčne alu-naplatke, Artico presvlake i LED dnevna svjetla.

Novi Luxury Package dostupan uz Executive SE modele zamijeniti će dosadašnji Elegance paket opreme. Ovaj paket opreme uključuje rešetku hladnjaka s tri rebra pri čemu je Mercedesova zvijezda premještena na poklopac motora. Tu su zatim 17-inčni alu-naplatci sa sedmerokrakim dizajnom, automatsko zatamnjivanje retrovizora i sklopivi bočni retrovizori, kromirani detalji na bočnim stranama i stražnjem kraju automobila, paket za prtljažni prostor te ukrasni detalji od tamnog hrastovog drva u interijeru.

Sport paket opreme za novu C klasu dolaziti će u dvije nove varijante – AMG Sport i AMG Sport Plus. AMG Sport limuzina i karavan koštati će nešto manje u odnosu na prijašnje Sport modele te će donositi 17-inčne AMG naplatke i halogena svjetla na prednjim svjetlosnim sklopovima.

AMG Sport Plus paket donosi 18-inčne dvobojne AMG alu-naplatke, bi-Xenon prednja svjetla koja uključuju Intelligent Light System i Adaptive High Beam Assist, AMG sportska sjedala, Black Artico/Dynamica presvlake s kontrastnim crvenim prošivima, crvene sigurnosne pojaseve, AMG tepihe s crvenim rubovima i srebrne poluge za promjenu brzina kod automatika.

Kod C Coupea cijena i popis opreme za AMG Sport paket nisu se mijenjali ali je AMG Sport Plus verzija od sada dostupna i s coupeom. Vrlo opsežan popis dodatne opreme uključuje 18-inčne dvobojne AMG alu-naplatke, AMG spojler na poklopcu prtljažnika u boji karoserije, AMG sportska sjedala, Black Artico/Dynamica presvlake s kontrastnim crvenim prošivima na sjedalima i oblogama vrata, crvene sigurnosne pojaseve, AMG tepihe s crvenim rubovima i srebrne poluge za promjenu brzina kod automatika.

AMG Handling Package također je dostupan uz C Coupe a isti donosi poboljšanja u upravljanju, radu motora i odazivu mjenjača a i poneke jedinstvene dizajnerske elemente. Dynamic Handling Package i dalje je dostupan uz odabrane modele u limuzinskoj i karavanskoj formi.

Sada dolazimo do najbitnije novosti u ponudi nove C klase. Mercedes-Benz C 180 BlueEFFICIENCY od sada će pogoniti novi, izuzetno učinkoviti 1.6-litreni benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem koji je popraćen električnim servo-upravljačem. Izlazne snage od 154 KS dostupnih pri 5.000 o/min, ovaj novi motor gotovo je jednako potentan kao i njegov prethodnik dok razvija identičnih 250 Nm okretnog momenta u širem rasponu okretaja, od 1.250 do 4.000 o/min.

Iako 3.5-litreni V6 benzinac više neće biti u ponudi s limuzinom i karavanom, ovaj moćan agregat i dalje će naći primjenu pod poklopcem C Coupea. Pored toga, performansni C 63 AMG modeli ostaju netaknuti ovim revizijama modelske linije C klase.

Osim novih paketa opreme i novog agregata, modelska linija C klase za 2013. godinu okoristiti će se nekim manjim novinama u izgledu unutrašnjosti kao i na vanjskom izgledu vozila. U ponudi će biti veći izbor boja karoserije, tempomat će zauzeti novo mjesto kao i ručice za aktivaciju indikatora promjene smjera a ekran će od sada prikazivati grafiku u srebrnoj boji koja bi trebala predstavljati manje opterećenje za oči. Telematički sustav u kombinaciji s Mercedes-Benz COMAND sustavom od sada uključuje i eCall funkciju koja u slučaju nužde šalje položaj automobila preko GPS-a u centar za korisnike.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene