Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brodski trokut

VIDEO Ukleta cesta: Ukazuju se utvare, svjetla na autima se sama gase i pale...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Urbane legende dionicu A3 od Nove Gradiške do Lužana nazivaju – ukletom. Kao i tunel Sveti Marko pored Karlovca.

U posljednjih 7 godina, samo se na području kritičnih 40-ak kilometara A3 dionice dogodilo oko 2000 nesreća. Mještani prepričavaju svašta. Poznata je urbana legenda kako vozači na tom dijelu vide ženu u crnom i čuju dječji plač.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

'To vozači pričaju da se nešto ukazuje po noći pa zaspu. Ukaže im se ženska, pa gledaju, ali nema nikog. Kao da žena stopira, a nema nikoga. Onda gledaju u nju pa skrenu. Ima svašta, upali im se radio pa se uplaše. Isto im i auta zanosi', ispričala je Nada, mještanka Starog Petrovog Sela.

VIDEO: Prijevara ili nikad prije viđena bića?

'To je taj dio, je li to podzemno, nešto drugo, tko zna što je to, to nitko ne zna. Ljudi se pitaju, na motelima koji tamo rade, njima nije jasno, nikome nije jasno. Taj teren kao da je uklet, a što je ne znam, to je zagonetka', rekao nam je Zdravko.

Pričaju kako im se gasi radio, osjećaju se paralizirano, automobil im zanosi. Tunel Sveti Marko pored Karlovca napravljen je ispod groblja. Mještani kažu kako je gradnja tunela uznemirila duše koje su odgovorne za nesreće.

'Znaju pričati da su vidjeli da padaju noga i ruka s tunela, da se svjetla zagase pa upale. Jedan čovjek je izjavio kad se zabio u zid, da je vidio mrtvaca ispred. To stariji svi pričaju da mrtvaci trebaju svoj mir, da ih se ne smije uznemiravati, a sad, možda ima kakve posljedice što je ispod groblje', ispričala je Željka koja je odrasla u Gornjim Stativama.

Proveli smo neko vrijeme i s cestovnom ophodnjom. Godinama koliko rade, koliko su na cesti, kažu, nisu vidjeli ništa neobično. Ni kod Gradiške ni kod tunela. Smatraju da je uzrok nesreća ljudski faktor. 'To je uglavnom, kad se čovjek umori, sam, u jutarnjim satima dođe kriza', rekao je Mario Rubil.

Sva ukleta mjesta Velike Britanije

Ljudska nepažnja, mračne sile, magnetsko polje, podzemne vode. Puno pokušaja za objasniti događaje na tim mjestima. Darko je prometni vještak iz Slavonskog Broda više od 30 godina. Gotovo da i nema nesreće na dionici kod Nove Gradiške koja je prošla bez njega.

'Nalazimo se na području nadvožnjaka kod Nove Gradiške. Na području koje neki umjesto Bermudskog, nazivaju Brodskim trokutom jer se na ovom području događaju nesreće koje ne možemo prometno-tehnički objektivno obrazložiti', ispričao je Darko Konjević.

Prije 7 godina, i smrt makedonskog pjevača ušla je u crnu statistiku dionice. 60-ak kilometara istočnije prošle je godine poginula i glumica Dolores Lambaša. Nesreće na dionici, kaže, karakterizira iznenadno slijetanje ili sustizanje i udaranje u drugo vozilo. A cesta je čista, drugih automobila nema.

'Gledajući kartu magnetskih anomalija, to područje ne pokazuje nikakav izuzetak, nema nekih ekstremnih anomalija koje bi mogle ukazivati na poteškoće. Pogledao sam i gravimetrijske anomalije koje isto ne pokazuju značajne anomalije. Uz naš autoput nema značajnih anomalija. Ima bliže prema Popovači, ali nisu značajne anomalije, to su redovite, normalne', ispričao je Branko Grisogono, atmosferski fizičar.

Što je uzrokovalo nesreće? Vjerovali u paranormalno, u slučajnosti ili u znanost, nije važno. Stručnjaci su rekli svoje, mještani svoje. Gdje je istina? Tamo negdje, između redova?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene