Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povijest jednog od najjačeg hrvatskog branda započinje davne 1959. godine.


Upravo tada krenula je u tadašnjoj Tvornici ulja, današnjoj Zvijezdi, proizvodnja majoneze. U počecima proizvodnje sastav je često mijenjan s ciljem da se kvaliteta i vrsta prilagode zahtjevima tržišta. Domaća proizvodnja tako svoj pravi zamah dobiva početkom osamdesetih kada je u Zvijezdi u rad puštena nova linija za kontinuiranu proizvodnju majoneze. Sve do današnjeg dana Zvijezda predstavlja jedinog proizvođača majoneze, margarina i biljnih masti u Hrvatskoj.

Vezani članci Špeceraj - 21 Različitim ljudima dali 600 kuna za špeceraj pa onda istražili što su kupili parovi, studenti, umirovljenici... Fotografije obroka iz Pleterove kuhinje koji se u utorak dijelio u Petrinji Stižu primjedbe na Pleterovu kuhinju: "Tvrda riža, zagorjeli grah... volonteri su dodavali šunku iz svojih zaliha i ponavljali da nisu oni kuhali"

Širina asortimana potrošačima omogućuje da odaberu upravo onaj proizvod koji najbolje odgovara njihovim prehrambenim željama i navikama. Inovacije u recepturama, razvoj novih proizvoda, praćenje svjetskih trendova i potreba potrošača osnovne su smjernice raznolikosti asortimana Zvijezda majoneza.