Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Živjeti opušteno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živjeti opušteno većini nas nije uvijek moguće, i stoga smo posebno zahvalni za sve trenutke u kojima dajemo sebi, kako bismo mogli dati i drugima.

Jedan od takvih trenutaka bi trebao biti i doručak, čije zdravstvene blagodati za tijelo i dušu uporno zanemarujemo, služeći se pritom gomilom lažnih opravdanja.

Sva sreća ovisi o lagodnom doručku – izjavio je to svojedobno John Gunther, američki novinar i autor popularnih društveno-političkih djela 40-tih i 50-tih godina prošlog stoljeća. Iako će cinici odmah povući paralelu i naglasiti golemu razliku između šireg socijalnog konteksta sredine prošlog stoljeća i današnje svakodnevice proizašle iz informacijsko-tehnološkog kaosa, pojačanog manjkom sigurnosti i viškom obveza - predahnite na trenutak i razmislite o tome.

Zamislite tu sliku pravog, „engleskog“ doručka u kojem se uživa polako i bezrezervno, i čija punina asocira na samu radost življenja te zaboravljene i neproživljene riječi poput dokolice ili ladanja. Nešto što obećava lagodan dan, koji vi u svojoj mašti neprestano ostavljate za posebne vikende, ili one „jednog dana“ situacije, koje zapravo i nisu na dohvat ruke, zar ne?

Dobra vijest je da najvažniji obrok u danu u njegovoj kraljevskoj varijanti od sada ne morate odgađati i pripremati kod kuće već ga možete potražiti i u vašem obližnjem McDonald'su pod imenom McMuffin. Laici će automatski pomisliti na čokoladnu poslasticu koja mami iz McCaféa, no vrsni poznavatelji engleskog doručka, čija gastronomsko-osjetilna natprosječnost ga svrstava u kultne kulinarske doživljaje diljem svijeta, znaju da je riječ o engleskom muffinu, odnosno posebnoj vrsti žemlje. Nepcu podatne i meke kriške tog sočnog peciva kriju raskoš kakav biste očekivali na idiličnim, seoskim imanjima. Naravno, i vaš McMuffin bit će svježe pripremljen nakon narudžbe, kao i ostali proizvodi iz McDonald'sove ponude doručka.

Sendvič je dostupan u pet različitih varijanti – McMuffin Fresh sa svinjetinom, McMuffin Fresh s piletinom te McMuffin sa slaninom i jajima, sa sirom i jajima, a od sada i sa svinjetinom i jajima. Novi okus McMuffina bit će posebno dobrodošao štovateljima stare tradicije i lokalne hrvatske gastronomije, koji hladne jesenske i zimske dane ne mogu zamisliti bez svježe svinjetine. Svinjetina po potrošnji zauzima prvo mjesto među mesnim proizvodima u našim krajevima, posebice zimi, te se njena priprema i konzumacija praktički svrstava u kulturu naroda, no osim ugodnog okusa ne treba zaboraviti da je svinjetina i izvrstan izvor visokovrijednih bjelančevina te vitamina B kompleksa. Stoga je novi McMuffin sa svinjetinom i jajima prava proteinska delikatesa, koja će vas razmaziti bogatstvom okusa na samom početku dana, ali vam i osigurati potrebnu količinu energije i za najnapornije dane.

Bogatstvo kvalitetnih namirnica, u idealnom omjeru proteina, ugljikohidrata i masti, čini sve McMuffin sendviče izrazito dobrim izborom za početak dana, pogotovo ukoliko su vam dobro raspoloženje, viši nivo energije, bolja koncentracija i učinkovitost i održavanje tjelesne težine na prvom mjestu prioriteta prije započinjanja dnevnih obveza.
Dakle, prihvatite novu istinu - brz ritam života ne mora utjecati na usvajanje navike koja je temelj pravilne prehrane, a to je doručak.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene