Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ah ti kukci...

Žohari iz noćne more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ne volite žohare i koristite sva sredstva kako biste ih izbjegli, ovu vrstu žohara izbjegavat ćete nešto teže. Naime, vrsta Saltoblatella montistabularis može i skakati.

Žohar skakavac može se odbaciti i 35 centimetara u zrak, poput pravog skakavca, a njihova sposobnost skakanja postala je i predmet znanstvenog proučavanja.

Pročitajte i ovo Lovac na žohare Donosi Dnevnik Nove TV Priča iz noćne more u Zagrebu: Žive uz stan prepun smeća, žohara i kukaca Stan muškarca koji je mjesecima ležao mrtav u stanu - 1 Šokantna priča iz Zagreba Mjesecima ležao mrtav u stanu: Očajni susjedi zbog nepodnošljivog smrada zvali policiju, a sad se bore s još jednim problemom

Malcolm Burrows sa Sveučilišta Cambridge zajedno sa svojim timom istražuje koliko daleko mogu skočiti te su otkrili da jednim skokom može preletjeti daljinu jednaku 48 dužina vlastitog tijela, prenosi New Scientist.

Zanimljivo je da pri skoku postižu ubrzanje koje stvara silu od 23 g-a, no njima to ne predstavlja teškoću. Navedena vrsta žohara prvi put je viđena na planini Table u Južnoj Africi 2006. godine. Formalno je opisana tek prošle godine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene