Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Windows Vista konačno dovršena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi, dugoočekivani operacijski sustav iz Microsofta, Windows Vista, završen je i spreman za isporuku proizvođačima. To naravno ne znači da će Vista na stolove korisnika doći ranije, već da neće više biti daljnjih kašnjenja.

Razvoj Viste, što se Microsofta tiče, je finaliziran, tj. izrađena je finalna kopija koja se sada šalje proizvođačima i partnerima, a ta se verzija zove RTM (eng. Released to manufacturers - Izdano proizvođačima), javlja T-Portal.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vista i u Hrvatskoj Slika nije dostupna Vista puštena u prodaju

Sada je na proizvođačima računala i drugim Microsoftovim partnerima da testiraju i eventualno naprave sitne promjene na nekim dijelovima Viste, primjerice hardverskim upravljačkim programima (driverima).

Ovo je zanimljivo jer znači da Vista najvjerojatnije neće više kasniti (podsjetimo, Vista će korporativnim korisnicima biti dostupna 30. studenog 2006, a kućnim korisnicima 30. siječnja 2007.), što je veliko olakšanje trgovcima hardvera koji sa svakom odgodom trpe velike gubitke, jer svi žele kupiti računalo s već instaliranom Vistom.

No još je zanimljivije da bi Vistina verzija RTM trebala biti dostupna za preuzimanje s Microsoftove stranice za pretplatnike MSDN-a, što će se, ako je vjerovati Microsoftu, dogoditi unutar 7 dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene