Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi konkurencija

Windows 8 tableti stižu već sredinom 2012.?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hewlett-Packard, Dell i Asus prve Windows tablete navodno planiraju već za treći kvartal sljedeće godine.

Microsoft je prije nekoliko mjeseci prvi put prikazao novu verziju svog operativnog sustava – Windows 8 koja donosi brojne promjene u odnosu na ranije verzije, a najveća novost je što će biti optimizirana i za ekrane osjetljive na dodir te će se koristiti i na računalima i tabletima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pametni uređaji Počinje NAJVEĆI tehnološki sajam: Evo najnovih trendova Slika nije dostupna Povijesna prekretnica Automobilska industrija dobila prvu ženu na čelu General Motorsa!

Iako su iz ove kompanije objavili dosta informacija o novoj verziji svog operativnog sustava, još nije poznato kada će se u prodaji pojaviti prva računala i tableti koji će raditi na Windowsima 8.

Ranije smo mogli pročitati da će se Windows 8 računala na tržištu pojaviti krajem sljedeće godine, dok prve tablete možemo očekivati početkom 2013., no ako je vjerovati posljednjim informacijama koje su se pojavile na internetu, ekipa iz Microsofta ubacila je u petu brzinu pa bi se novi Windowsi mogli pojaviti puno ranije u odnosu na ta predviđanja.

Prema tim informacijama, prvi tableti koji će raditi na novim Windowsima mogli bi se pojaviti već tijekom trećeg kvartala – dakle, u razdoblju između početka srpnja i kraja rujna. Prošlog tjedna tako su se pojavile glasine kako Dell i Hewlett-Packard već pripremaju svoje prve Windows 8 tablete koji bi se na tržištu mogli pojaviti u rujnu 2012. godine.

Dellovi tableti do sada su radili na Androidu, dok je HP predstavio model koji je radio na WebOS operativnom sustavu – od kojeg je na kraju odustao, no čini se da će se u budućnosti obje kompanije orijentirati na Windowse. Jučer se na mreži pojavila i PowerPoint prezentacija u kojoj su najavljeni novi Asusovi proizvodi koji, osim modela Transformer Prime koji bi trebao raditi na četverojezgrneom procesoru i Androidu, uključuju i Windows 8 tablet planiran za treći kvartal 2012. godine.

Dodatnih informacija o tome kakvi bi trebali biti ovi tablet (veličina ekrana, snaga procesora i slično) nema, niti su iz ovih kompanija i Microsofta htjeli komentirati glasine o datumu izlaska nove verzije Windowsa, no sve veći broj glasina zaista upućuje na to da bi prvi Windows 8 uređaji mogli postati dostupni negdje u rujnu sljedeće godine ili čak ranije.

Pitanje je kako će korisnici prihvatiti Windows 8 tablete i mogu li oni ugroziti dominaciju Applea i iPada, odnosno kako će konkurirati uređajima koji rade na Androidu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene