Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Regrutiran' za put u svemir gdje će biti hrana ruskim astronautima tijekom njihovih budućih ekspedicija na Mars, peruanski krumpir ulazi u povijest.


Za buduće misije na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) astronauti su za eksperimet u kojem će procijenjivati rast povrća na nultoj gravitaciji izabrali peruanski krumpir. Najbliže što Mars može biti Zemlji je 54,6 milijuna kilometara, što je putovanje od oko tri godine. Astronauti koji će na Mars krenuti 2013. i 2015. već bi mogli imati prirodno uzgojenu hranu. Ruska svemirska agencija će s eksperimentima započeti za tri mjeseca kada iduće grupa astronauta kreće prema ISS-u. 

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa - 1 Ministrica se cijepila preko reda pa podnijela ostavku: "Bila je to velika pogreška" Stampedo u noćnom klubu u Peruu - 3 U stampedu u noćnom klubu poginulo 13 ljudi: Sve je počelo kad je policija došla u nadzor zbog epidemioloških mjera

Samo u Andama postoji više od 4.000 vrsta krumpira. Različitih boja, oblika i okusa tisućama godina je stup prehrane i nezamjenjiva nemirnica peruanske kuhinje.