Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testiranje rasta na nultoj gravitaciji

VIDEO: Svemirski krumpir leti na Mars

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Regrutiran' za put u svemir gdje će biti hrana ruskim astronautima tijekom njihovih budućih ekspedicija na Mars, peruanski krumpir ulazi u povijest.

Za buduće misije na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) astronauti su za eksperimet u kojem će procijenjivati rast povrća na nultoj gravitaciji izabrali peruanski krumpir. Najbliže što Mars može biti Zemlji je 54,6 milijuna kilometara, što je putovanje od oko tri godine. Astronauti koji će na Mars krenuti 2013. i 2015. već bi mogli imati prirodno uzgojenu hranu. Ruska svemirska agencija će s eksperimentima započeti za tri mjeseca kada iduće grupa astronauta kreće prema ISS-u. 

Pročitajte i ovo Ilustracija siroče malo Dvogodišnjak završio u bolnici zbog bolova, jedva ga spasili: Kirurzi se šokirali kad su mu otvorili trbuh Krumpir - 2 Manjkat će ga Od jela za sirotinju do luksuza! Cijena ove namirnice porasla u nebo: Poskupljenje gotovo za 117 posto

Samo u Andama postoji više od 4.000 vrsta krumpira. Različitih boja, oblika i okusa tisućama godina je stup prehrane i nezamjenjiva nemirnica peruanske kuhinje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene