Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barem tako tvrdi

Teleskopom uočio torbu izgubljenu u svemiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgubljenu svemirsku torbu vrijednu 100.000 dolara, Kevin Fetter iz Ontarija tvrdi da je vidio kada je teleskopom promatrao zvjezdano nebo.

Promatrač zvjezdanog prostranstva smatra da se upravo ta torba, koju je prilikom svemirske šetnje izgubila astronautkinja Heidi Stefanyshyn Piper, prošli tjedan pojavila u orbiti iznad sjeveroistoka SAD-a. ABC prenosi kako se može vidjeti i iz New Yorka ako imate dobar teleskop.

Pročitajte i ovo Spasioci u Turskoj gdje su vlasnici? VIDEO Spasioci tražili preživjele, a pronašli torbu: Kad su je otvorili, uslijedio je šok PR Boissa torba Mame potvrđuju: Organiziranje s bebom bit će 10 puta lakše s ovim dodatkom

'Oh, divno', čulo se kako je Heidi promrmljala frustrirana ishodom događaja kada joj je iskliznula torba s potrebnim alatom za koju je mislila da je vezana uz nju.

'To definitivno nije bio vrhunac svemirske šetnje, da otvorim torbu i shvatim da je mi je iskliznula iz ruke', komentirala je kada je vidjela kako joj torba s alatom odlazi te ju je pokušala uhvatiti, ali torba se kretala prebrzo.

'To se dogodilo u djeliću sekunde, pomislila sam da je želim uhvatiti, a onda sam došla do zaključka da će to samo pogoršati stvari', ispričala je astronautkinja.

Torba je nestala, ali ne i zaboravljena. Tražili su je promatrači svemira iz cijeloga svijeta. A onda ju je prije nekoliko dana uočio Kevin Fetter kako 'orbitrira iznad njegova dvorišta'.

To je sada samo još jedan dio svemirskog smeća. Brojke su porazne: 13.000 komada smeća većih od deset metara putuju svemirom. Postoji još najmanje 100.000 dijelova krhotna i otpadaka koji su veliki između jedan i deset centimetara, a dijelova manjih od jednog centimetra koji putuju oko Zemlje ima nekoliko milijuna. Gore je zaista neuredno, komentirao je ABC.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene