Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zemlja je živa, planeti, voda, proteini i DNK su živi. To tvrdi nova teorija o postanku, evoluciji i prirodi života te time ujedno objedinjuje sve dosadašnje teorije života, u svim njegovim segmentima.


Autor teorije je Erik Andrulis, asistent predavač molekularne biologije i mikrobiologije, medicinskog fakulteta Sveučilišta Case Western Reserve u Clevelandu. Njegova transdisciplinarna teorija pokazuje kako objekti na koje se inače gleda kao nežive, su zapravo živi.

>> Konačan dokaz: DNK je stigao iz svemira!

Njezino najjače oružje jest široka moć objašnjenja, primjenjiva na svim područjima znanosti i medicine i njezin cilj jest biti katalizator nove znanstvene renesanse, prenosi Physorg.com. Rukopis Andrulisove 'Teorije porijekla, evolucije i prirode života', objavljen je u žurnalu Life i ne objašnjava na novi način samo pojavu života na Zemlji i u svemiru, već strukturu postojećih stanica i biosfera.

Povreh toga što ta teorija rješava neke dugostojeće paradokse i zagonetke u kemiji i biologiji, ona ujedinjuje kvantnu i nebesku mehaniku. Andrulisova teorija je jednostavna, nematematička te eksperimentalno i iskustveno dokaziva. U tom smislu, njegov portret kvantne gravitacije je radikalan.

U osnovi, Andrulis tvrdi kako se sva fizička stvarnost može modelirati jednim geometrijskim entitetom, koji ima karakteristike živog bića - kružnom (žiro) spiralom (gyre). Njegov 'žiromodel'opisuje objekte, čestice, atome, kemikalije, molekule i stanice, kao kvantizirane pakete energije i materije, koji kruže između pobuđenog i mirnog stanja oko singulariteta, koji je zapravo središte samog žiromodela.

Singularitet je sam po sebi modeliran kao kružna spirala (gyre) i u potpunosti je kompatibilna s termodinamičkom i fraktalnom naravi života. Kao primjer takvog uređenja života, autor navodi poznatu rusku babušku (drvenu lutku, u kojoj se nalaze sve manja i manja drvena lutka).

Uklapanjem žiromodela činjenicama prikupljenim tijekom znanstvene povijesti, Andrulis potvrđuje postojanje predloženih osam zakona prirode. Jedan od njih, prirodni zakon jedinstva, kaže kako su živa stanica i bilo koji dio svemira nesvodljivi. Isto tako, jedan od osam zakona prirode kaže kako atomi i kozmičke strukture imaju ista organizacijska ograničenja.

Jednostavnim rječnikom, to znači da se atomi u ljudskom tijelu i planetarni sustavi diljem svemira, kreću i ponašaju na identičan način.

'Moderna znanost nema objedinjujuću interdisciplinarnu teoriju života, Drugim riječima, trenutne teorije ne objašnjavaju, ili ne mogu objasniti zašto život jest kakav jest, a ne nešto drugo. ova svježa paradigma daje sasvim novu perspektivu na narav i značenje života te nudi rješenja problema i cilj joj je okončati brojne debate', istaknuo je dr. Andrulis.

Kako bi svoju teoriju testirao, Andrulis je napravio dvosmjerni dijagram tijeka, koji prikazuje i predviđa dinamiku energije i materije. Dok takvi dijagrami možda nisu poznati nekim znanstvenicima, oni su dobro poznati biolozima, kemičarima i biokemičarima. Andrulis je svojom teorijom uspješno predvidio i identificirao skriveni trag biogeneze ribonukleinske kiseline (RNK). Istu teoriju sada koristi kako bi ujedinio teorije evolucije i razvoja ljudske rase.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju