Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Plodom je urodio najveći internetski prosvjed. Prijedlozi PIPA i SOPA odgođeni su do daljnjega.


Američki Senat odgodio je glasanje predviđeno za utorak o Zakonu protiv piratstva na internetu, koji se razmatra u američkom Kongresu, zbog nedavnih prosvjeda.

Vezani članci Policija vodenim topom rastjerivala prosvjednike Prosvjedovali protiv mjera, a zatim se skupili i oni koji su bili protiv prosvjeda. Policija ih tjerala vodenim topom Slika nije dostupna FBI priprema posebnu jedinicu koja će pratiti SVE što radite na internetu!

Vođa demokrata u američkom Senatu Harry Reid rekao je da se ovi zakoni odgađaju, dok vođa republikanaca Lamar Smith navodi da cijelu stvar treba odgoditi dok se ne smisli neki valjaniji način za borbu protiv piratstva na internetu, piše Gadgeterija.

Nije upitno da su događaji od 18. siječnja bili najznačajnija zajednička internetska akcija u povijesti. Na različite načine, u njoj je sudjelovalo više od 13 milijuna sudionika. Prikupljeno je 10 milijuna potpisa, poslana su tri milijuna emailova, a diljem svijeta podršku je dalo više od 115 000 web stranica. U njemu su sudjelovale neke od najtjecajnijih stranica, kao što su Wikipedija, Reddita, Google, WordPress i drugi.

Prosvjed protiv prijedloga zakona SOPA i PIPA ulazi u povijest. Palac gore za snagu internetske zajednice!