Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađeno ''blago na Marsu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka svemirska agencija, NASA objavila je da je jedan od dvaju istraživačkih rovera - vozila za prikupljanje podataka na daljinjsko upravljanje - koji se trenutno nalaze na Marsu, došao do Viktorijinog kratera.

Pretpostavlja se da bi upravo ovaj krater mogao biti pravi ''otok s blagom''u pogledu informacija koje bi znanstvenicima trebale pomoći u stvaranju što preciznije geološke slike o ''crvenom planetu''. 

Pročitajte i ovo Ante Pavelić (Foto: AFP) Dio već pronađen Ilija tvrdi da postoje tri mjesta u Sloveniji: "Znam gdje je skriveno ustaško zlato" Blago, arhiva (Foto: AFP) Potopljen prije 113 godina Nevjerojatno otkriće na dubini od 500 metara: Pronašli potopljeni ruski brod sa zlatom vrijednim 100 milijardi funti

Kroz iduća dva tjedna rover Opportunity trebao bi stići do ruba kratera koje je to istraživačko vozilo posjetilo u protekla 32 mjeseca koliko se nalazi na Marsu.

Stijene i kamenje koje će znanstevnici pomoću Opportunityjevih senzora ispitati u Viktorijinom krateru moglo bi donijeti nove spoznaje o Marsovoj geološkoj povijesti i nastanku planeta. 

Tijekom protekle dvije godine Opportunity je posjetio krater Eagle gdje je pronašao geološke dokaze o tome da je prije milijun godina u tom krateru bilo vode

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene