Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sveučilište za tehnologije budućnosti

Pripreme za dan kada će strojevi postati pametniji od ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priprema za dan kada će strojevi postati pametniji od ljudske rase zvuči kao materijal za neki znanstveno fantastični roman, teoriju zavjere ili holivudski blockbuster.

No, Google i NASA se već spremaju za taj dan. Naime, tvrtke su dale podršku novom sveučilištu na kojem će se znanstvenici pripremati za doba kada će kompjuteri postati pametniji od ljudi, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Bakir i Sebija Izetbegović Fale i papiri iz Zagreba Nema dokaza da je položila ispite: Izetbegovićevoj supruzi oduzeli magistarsku titulu, ona kaže da joj sve podmeću London MASOVNA POBUNA Nezapamćen manevar djelatnika britanskih sveučilišta: "Iskusit će štrajk dosad neviđenih razmjera"

Sveučilište pod imenom 'Singularnost' bit će smješteno u silikonskoj dolini, a prvu generaciju od 30 studenata primit će već ovog ljeta. Ime dolazi od teorije singularnosti futurista Raya Kurzweilsa, tj. perioda brzog tehnološkog napretka u skoroj budućnosti. Njegova teorija kaže da će strojevi iskoristiti umjetnu inteligenciju kako bi se unaprijedili i postali pametniji od ljudi. Takve ideje povukle su i neke teorije o tome kako bi zla umjetna inteligencija mogla pokušati uništiti ljudsku rasu.

Sveučilište će stoga pripremati buduće znanstvenike da se nose s problemima moderne tehnologije te im pružiti odgovarajuću naobrazbu uz pomoć koje će strojeve budućnosti orijentirati na to da pomažu ljudima umjesto da im štete. Google je u sveučilište uložio oko milijun dolara, a nekoliko drugih kompanija također namjerava uložiti financijska sredstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene