Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjetuje bivše neprijatelje

Osuđivani haker sada radi na zaštiti telekomunikacijske tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelandski 18-godišnji haker, tvorac računalnih virusa koji su na internetu izazvali višemilijunske štete, dobio je posao u jednoj telekomunikacijskoj tvrtki koju će savjetovati kako se boriti protiv virusa, objavila je danas ta tvrtka.

Haker Owen Thor Walker pušten je na slobodu prošle godine nakon što je priznao da je programirao i na internet stavio viruse koji su prodirali u osobne podatke na računalima, izazvavši štetu u visini 20 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tužila ga zbog hakiranja Zbog hakiranja supruginog e-maila prijeti mu 5 godina zatvora Slika nije dostupna Paul Walker zna kad publicitet smeta Zvijezda filma 'Brzi i žestoki' anonimno pomagao Čileancima

Mali informatički genij, programer niza virusa koje ne uspijevaju otkriti programi za zaštitu računala, zaposlio se u TelstraClearu, podružnici australijske tvrtke za telekomunikacije Telstra.

'Savjetuje nas o načinu smanjivanja rizika i o onome što motivira cyber kriminalce', objasnio je Chris Mirams, direktor TelstraCleara na Radiju Novi Zeland.

'Doista želi da njegove informacije i kompetencije posluže za dobro novozelandskih tvrtki', dodao je Mirams.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene