Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništavao im floru i faunu

U akvariju pronašli divovskog crva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osoblje jednog morskog akvarija otkrilo je divovskog crva koji je napadao koraljni greben i hvatao ribu.

Čudovište dugačko skoro metar i pol, kojeg su nazvali Barry namjerilo se na greben u nadležnosti Blue Reef akvarija iz Newquaya. Radnici akvarija nisu mogli odgonetnuti zašto je greben devastiran, te u nekim slučajevima, polomljen. Nakon nekoliko tjedana proučavanja, nije im preostalo ništa drugo nego da ga potpuno rastave kako bi pronašli mogući uzrok.

Pročitajte i ovo Jezero Loch Ness - 2 slavna nessie Pojavile se nove fotografije misterioznog čudovišta iz Loch Nessa? "Rijetkost je vidjeti nešto tako jasno na površini" Crv u mozgu Šokirani znanstvenici Ženi u mozgu pronašli živog crva! Markotić otkrila je li to moguće i u Hrvatskoj: "Ova vrsta ne, ali..."

Uskoro su imali i što za vidjeti. Otkrili su divovskog tropskog crva koji je sposoban i čovjeku nanijeti ozlijede. Matt Slater, konzervator akvarija kaže: 'Nešto je uništavalo naš koralj, no nismo imali pojma što bi to moglo biti. Pronalazili bi ozlijeđene ribe, stoga smo postavili zamke. Crv ih je izgleda uspio uništiti.'

'Zaista izgleda kao iz filma strave. Duži je od metra, a na glavi ima nešto nalik očnjacima. Također smo otkrili da je prekriven s tisućama čekinja kojima može u potpunosti čovjeka učinit nepokretnim', dodaje Slater. Crv Barry, koji je sada premješten u svoj posebni prostor, vjerojatno je ovdje dospio kao mladunče u pošiljci stijena iz nekog drugog akvarija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene