Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analize od milijun eura

Njemački znanstvenici planiraju poslati sondu na Mjesec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su počeli raditi na planovima za njemačku misiju na Mjesec u okviru koje bi robotska letjelica trebala na Mjesec sletjeti najkasnije 2018. nakon čega bi se dvije godine kasnije trebalo početi redovito slati svemirska vozila.

Peter Kyr, koji predvodi skupinu stručnjaka za svemirske letove u EADS-Astrium tvrtki u Bremenu, rekao je da će detaljna studija za proizvodnju letjelice početi idući mjesec. Projekt plaća DLR, njemačka svemirska agencija. Kyr je rekao da Njemačka treba odrediti koje su tehnologije potrebne za slijetanje bez kontrole sa zemlje. Automatizirana letjelica će se koristiti optičkim senzorima kako bi posve samostalno sletjela.

Pročitajte i ovo Rekordan broj periski Fantastična vijest Izvanredno otkriće! U cijelom Mediteranu ih nema niti 10, a kod Poreča su ih pronašli čak 68 Slika nije dostupna Uskoro misija na Sunce

Analiza, koje bi trebala stajati milijun eura, treba DLR-u biti predana do početka 2010. godine. Europska svemirska agencija je sugerirala da bi se Mjesec mogao koristiti kao baza za istraživanje Sunčeva sustava. Jedan od čelnika tvrtke EADS-Astrium Michael Menking je rekao da bi studija Mjeseca mogla mnogo otkriti i o podrijetlu Zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene