Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasno po zdravlje

NASA snimila obalu smrti iz svemira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krajem veljače NASA-in satelit snimio je zelenilo duž obale Namibije, ali ga nije uzrokovao fitoplankton, već vodikov sulfid, plin koji je smrtonosan čak i u malim količinama.

Oceanske struje nose vodu s vrlo malo kisika, a sedimenti na dnu mora bogati su organskim materijalom koji prilikom razgradnje bez kisika oslobađaju vodikov sulfid. Prije doba satelita, stanovnici su mogli osjetiti emisije plina po neugodnom mirisu, ali NASA-in satelit Terra može uočiti i mjesta na kojima će se vodik-sulfid tek pojaviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pakirajte kofere 7 događaja kojima možete svjedočiti samo u 2016. Slika nije dostupna KRUGOVI U PUSTINJI FOTO - RIJEŠEN MISTERIJ?

>> Proletite kroz kanjon dug 28 kilometara na Antarktici

Fotografija koju možete vidjeti snimljena je 29. veljače i pokazuje štetan plin, koji se prostire 150 kilometara niz obalu. Mliječno-zeleni pojas pokazuje mjesta na kojima je emisija otrovnog plina najveća. Za životinjski i biljni svijet to je područje izrazito štetno. Veliki broj riba ugiba, kao i ptica koje se hrane njihovim leševima.

Jedina dobra stvar je što jastozi bježe s plaže prema naseljenim mjestima pa lokalno stanovništvo ne mora na pučinu po obilan ulov rakova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene