Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski novinar tvrdi da zna temu pressice

NASA neće predstaviti izvanzemaljce nego 'super mikroba'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski novinar tvrdi da zna temu novinske konferencije.

Što će zapravo NASA-a otkriti na današnjoj konferenciji za novinare nitko ne može službeno potvrditi. No, prostor za nagađanje je ogroman, a scenarija je već objavljeno na tisuće, među kojima je i ono britanskog lista The Sun. Po njima, velika pompa oko objavljivanja pronalaska života izvan Zemlje zapravo je riječ o posebnim mikrobima koji žive u jezeru punom smrtonosnog arsena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokazalo istraživanje Novi dom za čovječanstvo? Ima dovoljno energije za 300 milijuna ljudi Slika nije dostupna Plinski div u "opoziciji" NASA objavila sliku Jupitera s besprijekornim detaljima

Uvjereni su kako će se danas govoriti upravo o tom otkriću jer su znanstvenici zaprepašteni kako nešto može živjeti u takvim uvjetima. Također su uvjereni kako ti mikrobi potvrđuju da je život na Zemlji mogao početi mnogo ranije nego što se mislilo, u još neprijateljskijim uvjetima.

>> Hrvatski stručnjaci: NASA neće objaviti ništa bombastično!

Jezero arsena u Kaliforniji

Sve je krenulo zahvaljujući istraživanjima geobiologinje Felise Wolfe Simon koja je dvije godine proučavala jezero Mono u kalifornijskom nacionalnom parku Yosemite. U jezeru se nalazi najveća prirodna koncentracija arsena na Zemlji.

I ona će se nalaziti na sutrašnjoj konferenciji, zajedno s Jamesom Elserom koji istražuje mogućnost izvanzemaljaca na drugim planetima. Također će govoriti i znanstvenici koji su tragali za životom na Marsu i Saturnovu najvećem mjesecu Titanu.

'Ovo sve je jako uzbudljivo jer ako ti organizmi koriste arsen u metabolizmu, pokazuje nam da postoje i drugi oblici života osim onih koje poznajemo', kazao je astrobiolog Lewis Dartnell.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene