Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala škola surfanja 2

Mala škola surfanja 2 - Efikasno pretraživanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najosnovnija je funkcija svih preglednika da vama, korisnicima, omogući pristup relevantnom sadržaju na internetu. Ali s nevjerojatnim povećanjem količine sadržaja koji se na njemu svakodnevno pojavljuje, nalaženje prave stranice sada je postao pravi izazov!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jeste li znali za ovo? Znanstvenik otkrio tajne pretraživanja putem Googlea Slika nije dostupna Tražite brže i pametnije SKRIVENE mogućnosti Googleove tražilice...

Internet Explorer 8 uspješno je odgovorio tom izazovu i to modernizacijom Okvira za pretraživanje.

Okvir za pretraživanje (Search Box):
Klasični Okvir za pretraživanje sada dolazi s inovativnim značajkama koje će vam osigurati brzo i jednostavno pronalaženje svega što vas zanima.

Sve što trebate učiniti jest otići u Galeriju dodataka i tamo odabrati one koji vam najbolje odgovaraju.

Nakon što se odlučite za dodatke koje želite koristiti, primjerice Bing Search i Wikipedia Visual Search, pojam koji želite naći treba upisati u Okvir za pretraživanje. Rezultati pretraživanja bit će vam prikazani u padajućem okviru i to zahvaljujući integriranoj značajki Vizualnog pretraživanja.

Vizualno pretraživanje (Visual Search)

Ova značajka omogućava vam da obavite brzo pretraživanje bez napuštanja stranice na kojoj se nalazite. Naime, prilikom prikazivanja rezultata pretraživač vas više ne vodi izravno na svoju stranicu s rezultatima, nego vam se rezultati pretraživanja pokazuju u padajućem okviru koji se pojavljuje ispod Okvira za pretraživanje.

Da bi pretraživanje bilo još efikasnije, vaši će rezultati biti grupirani ovisno o tome jesu li te stranice već prije bile posjećivane ili nisu.

Traženje na stranici (Find on this Page)

Ovo je druga integrirana značajka koja vašu potragu čini još lakšom. Traženje na stranici je idealno rješenje za one situacije kada se traženi pojam nalazi na nepreglednim stranicama s vrlo mnogo teksta.

Naime, svaki put kada odaberete jednu od ponuđenih stranica, ovom ćete značajkom traženi pojam moći označiti uočljivom bojom na samoj stranici. Sve što trebate učiniti je kliknuti Find u donjem desnom kutu padajućeg okvira.

 

Sve ove jedinstvene značajke učinit će vaš pristup sadržaju na internetu bitno lakšim, neupitno sigurnijim i osjetno bržim.

Ako ste sada saznali sve što vam je bilo potrebno, možete odmah besplatno preuzeti Internet Explorer 8 .

>> Mala škola surfanja - Misliš da imaš sve

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene