Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka svemirska agencija NASA priopćila je u srijedu da odgađa lansiranje raketoplana Discovery do nedjelje 15. ožujka, dok se ne otklone problemi s istjecanjem goriva.


'Lansiranje 'shuttlea' Discovery, na misiju STS-119 prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), sada se ne predviđa ranije od 15. ožujka', priopćila je NASA. Menađeri NASA-e odgodili su lansiranje predviđeno za srijedu u 21:30 sati po istočnoameričkom vremenu zbog ispuštanja plinovitog vodika na odušnom crijevu za tekući vodik, između 'shuttlea' i vanjskog rezervoara za gorivo. Sustav se rabi za sigurno odvođenje viška vodika s lansirne rampe, navodi NASA.

>> Discovery se vraća kući nakon 14-dnevne misije

Idući pokušaj lansiranja Discoverya iz Svemirskog centra Kennedy u Cape Canaveralu na Floridi ranije je prebačen za četvrtak navečer, ali je NASA u novom priopćenju kao mogući novi termin lansiranja odredila 15. ožujka u 19:43 sati po lokalnom vremenu. Napominje se da će točan datum lansiranja ovisiti o radovima nužnim za otklanjanje problema.

Vezani članci Slika nije dostupna Curiosity iskopao prvu rupu i otkrio sjajni predmet Slika nije dostupna Discovery stigao u Smithsonian!