Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zasluženo umirovljenje

Discovery stigao u Smithsonian!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni američki space shuttle Discovery u četvrtak je stigao u svoj novi dom - muzej Smithsonian.

Shuttle je stigao u Nacionalni muzej zrakoplovstva i istraživanja svemira, tj. aneks muzeja Steven Udvar-Hazy Centar u predgrađu Washingtona gdje će biti u stalnom postavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesvakidašnja situcija Aktiviran alarm u muzeju, vatrogasci se šokirali kad su shvatili uzrok Slika nije dostupna Konačna granica Početak nove ere u istraživanju svemira!

>> Raketoplan Discovery na leđima Boeinga 747 u Smithsonian

Tisuće gledatelja, zajedno s astronautima, došli su na svečano obilježavanje umirovljenja Discoveryja, više od godinu dana nakon njegove posljednje misije. 

Stručnjaci kažu kako je umirovljenje Discoveryja i druga dva NASA-ina raketoplana vjerojatno kraj 30-godišnjeg poglavlja američkog svemirskog programa.

Discovery je prvi put lansiran u svemir 1984. i odradio je 39 misija, više od svih drugih shuttleova u floti. Nakon 27 godina odradio je svoj posljednji svemirski let u ožujku 2011. godine. Umirovljen je prošle godine zajedno s Atlantisom i Endeavorom koji će biti izloženi u Kalifornijskom zanstvenom centru u Los Angelesu, a potom u kompleksu za posjetitelje Svemirskog centra Kennedy na Floridi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene