Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neopreznog korisnika popularnog Face-a se navodi na odavanje lozinke.


Nova e-mail prijevara kruži Internetom pokušavajući navesti neoprezne Facebook korisnike da odaju sve svoje lozinke, upozorio je u četvrtak proizvođač sigurnosnog softvera, tvrtka McAfee iz Santa Clare u Kaliforniji. McAfee je upozorio da se radi o jednoj od trenutačno najaktivnijih e-mail prijevara na webu.

Vezani članci Damir Vanđelić, ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba Šef Fonda za obnovu Zagreba otkrio detalje prvog pokušaja prevare: "Tražio se novac za radove koji nisu bili izvedeni" Policija, ilustracija Nakon priče u Provjerenom dolijala besramna prevarantica: Lagala da je medicinska sestra pa uzela novac za testiranje na koronu, unajmljivala apartmane i bježala bez plaćanja...

E-mail poruka sugerira korisnicima Facebooka da im se lozinka (password) resetira, te uključuje link za promjenu lozinke. No, klikom na taj link učitava se program koji omogućava hakerima da saznaju korisnikovu Facebook lozinku i bilo koju drugu lozinku koji on koristi na mreži.

McAfee kaže da je to šesta najrasprostranjenija prijevara koja kruži Internetom posljednjih nekoliko dana. E-mail poruke su obično pisane lošom gramatikom i nespretnim engleskim frazama, kao što su 'Draga korisnik od Facebook', upozorava McAfee. (Hina)