Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnik Panayiotis Zavos tvrdi

Kloniranim ljudskim embrijima oplodio četiri žene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni liječnik Panayiotis Zavos tvrdi da je klonirao 14 ljudskih embrija te njih 11 smjestio u maternice žena koje se pripremaju roditi klonirane bebe.

Kloniranje je snimio nezavisni režiser koji potvrđuje da su žene uistinu spremne roditi klonirane bebe te svjedoči kako je testiranje učinjeno sa svrhom ljudske reprodukcije, piše Independent. Liječnik Panayiotis Zavos svojim je činom prebacivanja kloniranog embrija u maternicu slomio brojne tabue te počinio kriminalno djelo u Velikoj Britaniji i u još mnogo drugih zemalja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu Beba velikog bijelog morskog psa Sve dokumentirali VIDEO Vjeruju da su jedini koji su vidjeli mladunče velike bijele psine: ''Ovo bi mogao biti prvi dokaz koji imamo o njima u divljini''

Oplodnja u tajnom laboratoriju

Posao je obavljao u tajnom laboratoriju, najvjerojatnije smještenom negdje na Bliskom Istoku gdje kloniranje nije zabranjeno. Liječnik Zavops, naturalizirani Amerikanac, ima kliniku za neplodnost u Kentuckyju i na Cipru, gdje je rođen. Žene koje je oplodio kloniranim embrijima dolaze iz Velike Britanije, Amerike i s Bliskog Istoka. Niti jedan od kloniranih embrija prebačen u maternicu nije se uspio zadržati, no liječnik Zavos najavljuje da je to tek prvo poglavlje u njegovom radu i stvaranju djece klonirane iz stanica kože roditelja.

Klonirana djeca dolaze

'U to uopće nema sumnje i možda se neće dogoditi naglo, ali klinirana djeca dolaze. Nema nikakve šanse da se to ne dogodi', rekao je liječnik Zavos u jučerašnjem intervjuu za The Independent. 'Ako se uistinu potrudimo možemo stvoriti klonirane bebe za godinu do dvije, no nisam siguran da  je dobro toliko forsirati. Zaista smo pod pritiskom da na svijet donesemo potpuno zdravu kloniranu bebu, dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene