Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima dva zalaska sunca

Kepler snimio planet sličan Tatooineu iz Ratova Zvijezda!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su napokon potvrdili ono što pisci znanstvene fantastike koriste već desetljećima - otkrili su planet s dva zalaska sunca.

Takozvani 'kružnobinarni' planet i njegove dvije zvijezde otkrio je svemirski teleskop Kepler na udaljenosti od 200 svjetlosnih godina od Zemlje, prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veličine Zemlje Teleskop Kepler otkrio 461 potencijano novi planet Slika nije dostupna Otvorena sezona lova Otkriven planet gustoće stiropora

Znanstvenici su sami rekli kako je to 'najbolji stvarni primjer planeta poput Tatooinea iz popularnog filmskog serijala Ratovi Zvijezda, kojeg dosad imaju'. No, čini se kako nije pogodan za razvoj života.

Planet je nazvan Kepler-16b i potvrđuje postojanje potpuno novih planetarnih sustava. Otkriće je potvrdilo kako planet nije pogodan za život čovjeka te da je hladan i veličine Saturna. Znanstvenici pretpostavljaju kako je napravljen od kamena i plina.

Zvijezde oko kojih kruži, obje su manje od našeg Sunca, a Kepler-16b ih obiđe za 229 zemaljskih dana. Za usporedbu, planet Venera Sunce obiđe za 225 dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene