Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađena na Google Earthu

Je li misterij Atlantide konačno riješen?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahvaljujući Google Earthu možda je konačno otkrivena lokacija potonule Atlantide. Naime, u Atlantskom oceanu otkriven je oblik koji bi mogao odgovarati davno izgubljenoj civilizaciji za koju neki vjeruju da je ipak samo mit.

Obrisi, previše organizirani da bi nastali prirodnim putem, imaju izgled mape i otkriveni su uz pomoć satelitskih snimki iz zraka i rezultata istraživača podmorja, a mogućnost nevjerojatnog otkrića zapanjila je oceanografe i geofizičare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon zemlje, voda Istražite ocean s Googleom Slika nije dostupna Vagoni podzemne željeznice postali grebeni u Atlantskom oceanu

Atlantida, o čijoj je civilizaciji pisao i njezino postojanje sugerirao  Platon, prema satelitskoj snimci je smještena oko 997 kilometara od zapadne obale Afrike nedaleko od Kanarskih otoka.

Platon je vjerovao da je otočna civilizacija potonula zbog učestalih potresa i poplava negdje u razdoblju od oko 9.700 do 12.000 godina prije Krista.

Dr. Charles Orser, kustos povijesne arheologije sa Sveučilišta u New Yorku, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za Atlantidu, 'otkriće' je nazvao 'fascinantnim'.

'Mjesto je toliko zanimljivo da i ako se ispostavi da je uzrok prirodan svejedno je veoma zanimljivo za proučavanje', kaže Orser, a prenosi The Sun.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene