Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Biserno bijeli robot koji podsjeća na ET-a podignuo je čovjeka iz kreveta, popričao je s njim i pomogao mu napraviti doručak svojim spretnim rukama u Tokiju u utorak, što pokazuje da su roboti sve više slični svojim izumiteljima ljudima.


Robot Twendy-One, nazvan po novom izdanju za 21. stoljeće prijašnjeg robota Wendya, ima meke ruke i prste koji nježno hvataju, a opet imaju dovoljno snage da pomogne ljudima prilikom sjedanja i hodanja.

Vezani članci Tori Pareno (Foto: Twitter) Njezini trikovi s rukama uvući će vam se u noćne more ili će vas inspirirati da pokušate i sami Studenti se organizirali kako bi pomogli obitelji kojoj je požar progutao kuću (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kuća im izgorjela u požaru, ali im je podrška ljudi vratila osmijeh na lica: Obitelji Badovinec neće biti ukraden Božić

On može uzeti komad kruha a da ga pritom ne zgnječi, može poslužiti tost i pomoći ljudima da ustanu iz kreveta.

Ovo je prvi robot na svijetu s toliko puno sustavne integracije",
rekao je Shigeki Sugano, profesor na sveučilištu Waseda koji je vodio projekt Tweny-One i predstavio rezultate u utorak.

- Teško je uravnotežiti snagu s fleksibilnošću, istaknuo je.

Robot je malo niži od prosječne Japanke - 1,5 metar, ali je težak 111 kilograma. Ima dugačke ruke i lice u obliku divovskog spljoštenog zrna graha i posjeća na slavnog ET-a iz filma o izvanzemaljcima.