Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japanski profesor stvorio čovjekolikog androida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski profesor stvorio je najnoviji oblik androida i nazvao ga Geminoid HI-1, a modelirao ga je na svoju sliku i priliku.

Istraživač, profesor Hiroshi Ishiguro, stvorio je posljednju verziju anrdoida koji izgleda i pokreće se kao on. Profesor je, praktički, klonirao robota ne koristeći svoj DNK već robotiku.

Pročitajte i ovo Strojarska tehnička škola Frana Bošnjakovića incident u učionici Objavljujemo pismo zaposlenika škole u kojoj se profesor potukao s učenikom: "Imamo potrebu reći neke stvari..." Igor Seregi, Goran Grgić, Rene Bitorajac, Dean Acimović Sustav zakazao Sin našeg poznatog glumca bio žrtva nasilja: "Daj ih više zaštitite od pokvarenih i nadrkanih profesora"

Robot ima kožu koja je identična ljudskoj, a kosa je izrađena od  uzorka profesorove kose. Više od 50 senzora zaslužno je za robotovu mimiku, tako da se s njegova lica može iščitati tuga, bol ili zahvala.  

Geminoid može, zbog kompresivne zračne pumpe ugrađene ispod njegove kože, raditi mikropokrete kao što je disanje  ili nervozno lupkanje nogom u pod. Zbog takvih sitnica, robotov izgled djeluje vrlo ljudski i uvjerljivo pa izgleda kao čovjek s maskom na licu.

Ishiguro je izjavio da se njegov tim trudio stvoriti model androida koji izgleda točno kao čovjek. Čini se da su u tome uspjeli, pošto profesor tvrdi da zna zaboraviti da android nije pravi čovjek. 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene