Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japanski profesor stvorio je najnoviji oblik androida i nazvao ga Geminoid HI-1, a modelirao ga je na svoju sliku i priliku.


Istraživač, profesor Hiroshi Ishiguro, stvorio je posljednju verziju anrdoida koji izgleda i pokreće se kao on. Profesor je, praktički, klonirao robota ne koristeći svoj DNK već robotiku.

Vezani članci Sylvain Helaine - Istetovirani profesor - 5 Dobio otkaz u vrtiću jer su djeca imala noćne more. Sad je učitelj: Cijelo tijelo mu je prekriveno tetovažama, čak i očne jabučice Profesor fizike Profesor fizike ima 70 godina, a na satu se još uvijek zabavlja kao dijete

Robot ima kožu koja je identična ljudskoj, a kosa je izrađena od  uzorka profesorove kose. Više od 50 senzora zaslužno je za robotovu mimiku, tako da se s njegova lica može iščitati tuga, bol ili zahvala.  

Geminoid može, zbog kompresivne zračne pumpe ugrađene ispod njegove kože, raditi mikropokrete kao što je disanje  ili nervozno lupkanje nogom u pod. Zbog takvih sitnica, robotov izgled djeluje vrlo ljudski i uvjerljivo pa izgleda kao čovjek s maskom na licu.

Ishiguro je izjavio da se njegov tim trudio stvoriti model androida koji izgleda točno kao čovjek. Čini se da su u tome uspjeli, pošto profesor tvrdi da zna zaboraviti da android nije pravi čovjek.