Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izaslanstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske posjetilo je u srijedu Mostar kako bi sa rektorom Sveučilišta Vladom Majstorović razgovarali o tijeku izgradnje Sveučilišnog kampusa u tom gradu.


Za kampus u Mostaru hrvatska je Vlada prošle godine odlučila izdvojiti 360 milijuna kuna.

Vezani članci Bolnica, ilustracija Dramatičan apel iz mostarske COVID bolnice: ''Jednom u životu poslušajte struku i stanite uz nas! Postanite dio nas i pomozite nam'' Kanader, ilustracija Požar ponovno plamti nedaleko od Mostara gdje je jučer gasio hrvatski kanader

Radovi na izgradnji Sveučilišnog kampusa u Mostaru počeli su ovog proljeća, a gosti iz Hrvatske u srijedu posjetili su gradilište te se zanimali za dinamiku radova, priopćio je Rektorat Sveučilišta iz Mostara.

Rektor ove jedine visokoškolske ustanove u BiH na hrvatskom jeziku Vlado Majstorović je sa gostima iz Zagreba razgovarao i o mogućnosti potpore Hrvatske jačanju kadrovskih potencijala Sveučilišta u Mostaru, navodi se u priopćenju.

Izdvajanje 360 milijuna kuna za izgradnju Sveučilišta u Mostaru najveća je poslijeratna financijska pomoć Republike Hrvatske nekom projektu Hrvata u BiH.