Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje prvi cyber rat?

Hakeri se udružuju i prijete napadima na svjetske vlade i korporacije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lulz Security pozivaju Anonimouse i sve ostale hakere da im se pridruže u operaciji "Anti-sigurnost"


U posljednje vrijeme gotovo da ne prođe dan bez neke bombastične objave ekipe iz Lulz Securityja – nakon što su preko vikenda najavili da će se osvetiti napadačima koji su hakirali Seginu stranicu, danas su pozvali sve hakere da se pridruže operaciji 'Anty-Security'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako se zaoštri situacija… CYBER RAT Ruski i ukrajinski hakeri već počeli s napadima! Slika nije dostupna Cyber ratovi Misteriozna 'Jedinica 61398' ponovo udara!

Za razliku od dosadašnjih djelovanja ove grupe kojoj je hakiranje, kako su sami priznali, često bila samo zabava, 'Anty-security' ima konkretan cilj – borba protiv korupcije te se žele domoći konkretnih dokumenata i dokaza o upletenosti svjetskih vlada, agencija i korporacija – pogotovo banaka u korupciju i kriminal.

U svom priopćenju, kao i na službenom Twitter računu pozivaju na promociju ove operacije internetom (#AntiSec – službeni hashtag) te napominju da će se udružiti i s Anonymous kolektivom u provođenju 'Anty-Securityja'. Također, pozivaju i sve oni koji 'plove s njima ili protiv njih' da im se pridruže jer samo zajedno mogu obraniti 'privatnost koju žele pregaziti proždrljivi profiteri'. Dodaju i da će na svaki pokušaj sprječavanja djelovanja ove operacije odgovor biti nemilosrdan.

Hoće li ova najava uplašiti svjetske vlade? Sigurno je da im neće biti svejedno, pogotovo s obzirom na dosadašnja djelovanja i štetu koju su napravili hakeri, no posljednji događaji potakli su vlade diljem svijeta da postrože zakone protiv hakera pa tako sada i Amerikanci predlažu da se za upade u računalne sustave kojima se ugrožava nacionalna sigurnost povećaju kazne zatvora na 20 godina.

S obzirom da u svom proglasu nisu spomenuli konkretne vlade, korporacije i banke, a i kako je moguće da im se pridruže i anonimni hakeri i grupe iz brojnih zemalja, teško je reći tko bi mogao biti prva žrtva ovih napada.

Možemo se zapitati da li je ovo uistinu najava prvog pravog cyber rata, jer ako jest, problem napadnutih bit će što neće znati kome i kako uzvratiti – iza ovog proglasa ne stoji niti jedna zemlja, nego grupa anonimnih hakera koji su se do sada dobro zabavljali, a u budućnosti bi stvari mogle postati ozbiljne – i pogubne. Kako za vlade i korporacije, tako i za brojne pojedince željne cyber slave koje bi sudjelovanje u ovakvim napadima moglo koštati dugogodišnjeg zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene