Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NASA-ino vozilo Spirit, na Marsu je kamerom zabilježilo zanimljiv obris na površini i koji neodoljivo podsjeća na dio umjetno napravljenog objekta, poluzametenog na površini Crvenog planeta.


Ako se već radi i samo o običnoj formaciji kamenja, mora se priznati da izgleda poprilično neobično. Znanstvenici koji upravljaju Spiritom, objekt su zamijetili na panoramskoj slici, koju je vozilo snimilo koja je sastavljena od brojnih manjih fotografija, piše Bild. Ta je fotografija nastala u periodu između 14. svibnja i 20. srpnja, a mjesto otkrića otad je od strane znanstvenika znakovito nazvano Troja.

Vezani članci Slika nije dostupna Spirit službeno proglašen 'mrtvim' Slika nije dostupna Natalie Portman dobila Spirit, hoće li osvojiti i Oscar?

>> Vanzemaljci su stigli prije 12.000 godina

Ovo, naravno, nije prva fotografija snimljena na površini Marsa, koja sugerira na tragove neke strane 'civilizacije' ili prisutnosti izvanzemaljskog života, a podsjetimo da su se dosad pojavile i fotografije navodnih ostataka građevina, humanoidnih lubanja, čak i neobičnog stvorenja na površini tog planeta. Je li ova neobična fotografija zabilježila dio neke izgubljene marsovske civilizacije, tek treba istražiti, a možda ćemo neke konačne odgovore dobiti i jednom kad ljudska noga napokon kroči na Crveni planet.