Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Točno stotinu automobila marke Rolls Royce paradiralo je ulicama centralnog Londona. Povod je bio proslava vrlo značajne obljetnice. Točno stotinu automobila marke Rolls Royce paradiralo je ulicama centralnog Londona. Povod je bio proslava vrlo značajne obljetnice.


Naime, pretprošle nedjelje i prije tad točno stotinu godina pojavila se Spirit of Ecstasy, jedna od najprepoznatljivijih maskota u svijetu automobila.

Vezani članci Slika nije dostupna Službeno predstavljen novi MINI koji izgleda isto Slika nije dostupna Rolls-Royce proslavio uspjeh Olimpijskih igara sa tri posebna Phantom Coupea

Rollsovi iz svih generacija provezli su se ulicama od Belgravije do zapadnog Londona, prošavši pokraj londonskih znamenitosti. Ruta je također obuhvatila i lokacije od osobitog značaja za kompaniju Rolls Royce, poput rodne kuće Charlesa Rollsa, zatim mjesta gdje je Charles Sykes kreirao figuricu Spirit of Ecstasy te trga Berkley, gdje je danas sjedište Rolls Roycea.

Osim što je jedna od najljepših, ovo je zasigurno i jedna od najskupljih auto povorki koja je vozila ulicama glavnog grada Engleske.

Emisiju Automotiv pratite nedjeljom ujutro na programu Nove TV.