Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna fotka

FOTO: Imao je samo 0,2 sekunde za ovu fotografiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepokolebljivi astrofotograf Alan Friedman zadao si je velik zadatak. Uloviti pravi trenutak i vrijeme, kako bi napravio fotografiju Međunarodne svemirske stanice u trenutku dok je shuttle Discovery još uvijek spojen na nju i u trenutku dok prolaze ispred Sunca, gledano sa Zemlje.

Friedman je uspio, a fotografija koju prenosimo njegov je dokaz i doista djelo majstora, jer mjesto i vrijeme su savršeno pogođeni. Taj astrofotograf vozio se 2.880 kilometara iz svojeg doma u Buffalu, u saveznoj državi New York, kako bi došao na Floridu i Winter Star Party.

Pročitajte i ovo Romana Čeović I proljetno sunce je jako Kako se zaštititi od melanoma i koji su znaci upozorenja? Profesorica sa zagrebačkog KBC-a objašnjava na što treba obratiti pažnju Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Meteorolog otkriva kada će biti najviše kiše, ali i kada stižu ljepši dani

>> FOTO: Pogledajte kako danas izgleda Sunce

'Otišao sam tamo zbog toplije klime, mirnog neba i društva prijatelja astronoma. Kad sam čuo da će ISS preletjeti ispred Sunca... morao sam pokušati to uslikati', napisao je na svojim web stranicama Friedman, a prenosi Wired.

A sad najnevjerojatnija stvar od svih, tranzit ISS-a ispred Sunca trajao je svega 0,2 sekunde. ''Uspjeli smo postaviti kameru točno u trenutku za taj snimak. Podcijenio sam koliko mali vremenski prozor imam za tu fotografiju... još nekoliko stotina metara puta više i ne bih uspio. Kakav sretan dan!', zaključio je Friedman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene